ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 22:12

Emniyetin poligonunda önce açılış, sonra atış yapıldı

Emniyetin poligonunda önce açılış, sonra atış yapıldı


Edirne Emniyet Müdürlüğü Atış Poligonu'nda önce açılış sonrasında ise atış yapıldı.

Edirne'de görev yapan polislerin önemli bir ihtiyacı giderildi. Daha önce Emniyet Müdürlüğü'nün ek hizmet binasının altındaki kapalı alanda bulunan atış poligonun İl Özel İdaresi Mühendisleri tarafından uygun olmadığı şeklinde rapor edildi. Müfettişlerin de hazırladığı olumsuz rapor doğrultusunda atış poligonu kapatıldı. Poligonun kapatılması nedeniyle atış eğitimlerini yapamayan polis çevre illere giderek eğitimlerini tamamlıyordu. Zaman ve para kaybına neden olan eksikliğin giderilmesi için Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan harekete geçti.

Kurumlarla yapılan işbirliği sonucunda Edirne-Büyükdöllük Köyü yolu üzerinde geniş bir alan tahsis edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda atış poligonu kullanıma hazır hale getirildi.
Tesisin açılışı Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve Emniyet Müdürü Cemil Ceylan birlikte yaptı.
Açılış töreninde konuşan Vali Duruer, Emniyet Müdürü'nün güzel bir işi başardığını söyledi.
Emniyet ve diğer güvenlik görevlilerinin atış için Kırklareli'ne gittiğini kaydeden Duruer, "Çok büyük emek ve zaman kaybıydı. Emek, zaman ve harcama konusunda önemli tasarruf sağlayan güzel bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bu yıl emniyet açısından güzel bir çalışma daha olduğunu anlatan Vali Duruer, "Sayın bakanımızın takip etmiş olduğu ilimize yakışan Emniyet Müdürlüğü binası daha yapıldı. Emniyet mensupları 13 ayrı binada hizmet vermeye çalışıyor. Güzel bir proje oldu. Kısmet olursa yakında bunun temeli atılacak. Eğitilmiş insan konusunda sıkıntılarımız var. Her kurumda mesleğini en iyi şekilde icra eden insanlara ihtiyacımız var. Dolayısıyla emniyet mensuplarının eğitilmesinde bu tesisin önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ise atış poligonunun olmaması nedeniyle arkadaşlarının atış eğitimi için komşu illere gitmek zorunda kaldığını kaydetti. Yaptıkları araştırmalar sonucunda bu alanın uygun görüldüğünü vurgulayan Ceylan, "Biz de, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün atış poligonu standartlarına uygun olarak Belediye Başkanlığı'na buranın kendilerine tahsis edilmesi konusunda müracaatta bulunduk. Belediye burasının 20 yıllığına bize tahsisini uygun görmesiyle bu tesisi yaptık." açıklamasını yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından tesisin yapılmasında emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür plaketi verildi.

Protokol üyeleri tarafından ayrıca atışlarda derece alan emniyet mensuplarına plaket takdim edildi. Yağmura rağmen atış poligonunun açılışına yoğun bir katılım gerçekleşti.
Programın sonunda davetlilerin bir bölümü şehrin yolunu tutarken önemli bir kısmı ise atış poligonuna geçti. Burada Emniyet mensupları gözetiminde, davetliler atış yaptı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER