ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Kasım 2014 Pazar 16:13

Eminönü'nde tabutlu eylem yaptılar

Eminönünde tabutlu eylem yaptılar

İşçi ölümlerine dikkat çekmek isteyen bir grup eylemci, Eminönü Meydanı’nda temsili bir tabutla eylem yaptı.


İşçi ölümlerine dikkat çekmek isteyen bir grup eylemci, Eminönü Meydanı’nda temsili bir tabutla eylem yaptı. Soma ve Ermenek’teki maden facialarına dikkat çeken eylemciler, kefen giymek istemediklerini söyledi.



İşçi-Der, Taş-İş-Der üyesi bir grup eylemci iş cinayetlerine dikkat çekmek için saat 14.30 sıralarında Eminönü Meydanı’nda toplandı. ‘İş cinayetlerine kurban gitmek istemiyoruz’, ‘Taşeron demek ölüm demektir’, ‘Taşeron çalışmak yasaklansın’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, yere tabut koyarak işçi ölümlerinin yaşanmamasını istedi.

Kendilerinin kamuda ve özelde çalışan taşeron işçiler olduğunu belirten Cemal Bilgin, “Bizler bu eylemi Soma’da unutulan işçiler için, bakanlığımız tarafından verilen sözlerin tutulmaması sebebiyle yaptık. Soma’da, Ermenek’te, inşaat kazalarında ölenler için sorumlulardan hesap sorulmalı. İş kazalarındaki ölümlerin son bulması için bu eylemi gerçekleştiriyoruz.” dedi.



Kefen giymek istemediklerini dile getiren Bilgin, “Bizler zamansız ölmek istemiyoruz. Bu ölümlerin sebebi başta hükümet olmak üzere patronlardır.” diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER