ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Eylül 2014 Pazar 15:48

Eminönü’nde izdihamı

Eminönünde izdihamı

Fatih Eminönü’nde, Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), düzenlenen 'Baklava Festivali'nde vatandaşlara 3 ton baklava dağıttı.


Fatih Eminönü’nde, Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), düzenlenen 'Baklava Festivali'nde vatandaşlara 3 ton baklava dağıttı. Dağıtım sırasında baklava almak için birbiriyle yarışan vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Birçok baklava yerlere saçıldı.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Fatih Belediyesi'ninle iş birliğiyle düzenlenen 9. Tarihi Yarımada Baklava Festivali ,tarihi Eminönü Meydanında başladı. Festival öncesinde baklava ustaları birbirleriyle yarıştı. Baklavanın yufkasını en ince açmak için çaba gösteren ustalar, birinci olmak için uzun süre ter döktü. Birinci olan baklava ustasına 10 altın verilirken, ilk 4’e giren yarışmacılara toplamda 25 altın verildi.

Mehter takımının mini bir gösteri yaptığı festivalde, vatandaşlar baklava alabilmek için saatler öncesinden kuyruğa girdi. Baklavaların çok güzel göründüğünü dile getiren vatandaşlar, tatlıları yemek için sabırsızlandıklarını ifade etti. 60 çeşit tatlının sergilendiği festivalde, tepsi ile dağıtılan baklavalar dakikalar içerisinde tükendi. Zabıtalar izdihamı önlemek için uzun süre mücadele ederken, vatandaşlar demir bariyerleri zorlayarak baklava almaya çalıştı. Vatandaşlar tatlıları alabilmek için birbirleriyle yarıştı.

YERE DÜŞEN BAKLAVALARI TORBALARINA DOLDURDU

Dağıtım sırasında yaşanan izdihamdan dolayı çok sayıda baklava daha yenmeden yere döküldü. Bazı vatandaşlar ise yere düşen baklavaları alarak torbalarına koydu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER