ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 15:30

Emekliler bankalardan promosyon istedi

Emekliler bankalardan promosyon istedi

Antalya'da emekliler, bankaların emeklilere promosyon vermesini istedi.


Emekli- Sen Antalya Temsilciliği üyeleri, PTT Güllük Postanesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen, Anayasa'nın 10. maddesinde 'Vatandaşlar arasında eşitlik sağlanmalıdır' ifadesinin yer aldığını söyleyerek, Başbakanlık tarafından 2007'de yayımlanan bir genelgeyle kamu çalışanlarına promosyon ödenmesinin istendiğini belirtti. Özgen, "Bizim isteğimiz, bankaların elde ettiği muazzam karın çok azını maaşlarını kullandıkları emeklilere promosyon olarak vermeleridir" dedi.



Bankaların emeklilere promosyon vermesinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bankalarla yapacağı protokolle sağlanabileceğini aktaran Özgen, "Her ay SGK'dan bankalara, 12 milyar lira emekli maaşı aktarılmaktadır. Diğer bankacılık hizmetleri de dikkate alındığında zaten geçim sıkıntısı çeken emeklilere promosyon ödenmesini sağlamak bakanlığın sorumluluğudur" diye konuştu.

Bugüne kadar bu konuda birçok eylem yaptıklarını dile getiren Özgen, “Bugün Türkiye'nin her yerinde emekliler promosyon isteğini belirten dilekçeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderecektir. Aynı duyarsızlık sürdürülürse Anayasa'nın eşitlik ilkesini ihlal etmekten SGK'ya ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na dava açarak geçmiş alacaklarımızı da isteyeceğiz" dedi.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER