ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 21:02

Emekli Tümgeneral Şenel, savunmasını tamamladı


28 Şubat kapsamında ayrıca tutuklanan ve Ergenekon davasından da tutuksuz yargılanan eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Muhittin Erdal Şenel, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını tamamladı. Mütalaanın, iddianame ile benzerlik gösterdiğini belirten Şenel, 2012 yılı Şubat ayında yaptığı savunmasını tekrar ettiğini belirterek, "Mütalaada ayrıca gizli belge bulundurmak suçundan cezalandırılmam isteniyor. Bu suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda, geçtiğimiz aylarda 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan ancak Ergenekon davasından tutuksuz olan eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel de savunmasını yaptı. İncelediği kadarıyla mütalaanın da iddianamenin tekrarı ve özeti olduğunu belirten Şenel, daha önceki savunmasını terar ettiğini, avukatı Abdullah Kaya'nın, kendisi adına savunma yapacağını söyledi.

Mütalaada Cumhuriyet Çalışma Grubu’nun aralık 2003’te kurulduğunun öne sürüldüğünü belirten avukat Abdullah Kaya, Erdal Şenel’in ağustos 2003’te emekli olduğunu hatırlattı. Avukat Kaya, sanık Erdal Şenel’in Cumhuriyet Çalışma Grubu faaliyeti kapsamında dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’u ziyaret ettiği şeklindeki iddiaları reddettiklerini söyledi. Kaya, müvekkili Şenel'in dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e yarım saatlik bir ziyarette bulunduğunu anlattı.

Mütalada hakkında hükümete darbeye teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Erdal Şenel, avukatının savunmasını tamamlanmasının ardından yeniden söz aldı. Şenel, kendisinin suçlanmasına neden olan 'Karanlık Savaş Konsepti' başlıklı belgenin internette dolaştığını söyledi. Şenel, "Ayrıca mütalaada gizli belge bulundurmakla da suçlanıyorum. Ancak iddianamede böyle atılı suç yok. Somut bir belge yok, soyut suçlama var. Mahkemenin adil bir karar vereceğini inanıyorum. Beraatımı talep ediyorum." dedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşma sonunda yaptığı açıklamada, "Mahkeme, İddianame sırasına göre özellikle tutuklu sanıklardan başlayarak savunmaları alacağını açıklamıştı. Ancak dilekçe verip çeşitli tarihlerde savunma yapmak isteniyor. Aksamalar oluyor. İddianame sırasına göre savunmalar alınacak." diye konuştu.

Tutuklu sanıklar Muzaffer Tekin, İsmail Yıldız ve Erdal Şenel'in esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının alındığı duruşma, yarına ertelendi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER