ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 10:33

Emekli tuğgeneral, seminer verecek


Manisa’da tugay komutanı olarak görev yaptığı dönemde ildeki akademisyenleri, okulları, yurtları ve dershaneleri "irticacı" diye fişlediği belgelerle ortaya çıkan ve EMASYA planı için istihbarat raporu hazırlatan emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu’nun, bir eğitim merkezindeki seminere eğitimci olarak katılacak olması tepkilere yol açtı. Babüroğlu, Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde, 10 Nisan 2013 Çarşamba günü yapılacak "Liderlik ve Motivasyon" isimli seminere "eğitimci" unvanıyla katılacak.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, geçmişte yasakçı ve darbeci bir yöntem uygulayan Babüroğlu’nun, vatandaşları fişleyerek görevini kötüye kullandığını söyledi. Böyle bir şahsın yine Manisa’ya, bu defa eğitimci olarak gelmesine anlam veremediğini belirten Özdağ, “Hiç kimse, kimseyi inançları, yaşam tarzı veya mezhebinden dolayı yargılayamaz, fişleyemez veya başka yerlere ispiyonlayamaz. Devlet, vatandaşına güveni esas alarak güvenir. Şüphe istisnadır, güven esastır.” dedi. Naim Babüroğlu’nun o yıllarda insanları fişlediğini hatırlatan Özdağ, “O dönemde savcıları göreve davet etmiştim. Şimdi ise Manisa’da bir sivil toplum kuruluşunun organizasyonunda böyle sabıkalı şahıslara özellikle liderlik ve motivasyon eğitimi gibi görevleri tebliğ etmek, Manisalıya karşı büyük bir saygısızlık, büyük bir dikkatsizliktir. Elginkan Vakfı'nı, bir kez daha bu konuda düşünmeye davet ediyorum. Manisa’da sosyal ve önemli işlere imza atmış olan bir vakıftır. Bu tür sosyal sorumluluk işleri içinde ara eleman yetiştirmeye çalışarak mesleki seminerler veren bir vakıf. Bu kadar hizmetleri olan bir vakfın, bu tür etkinliklerle hizmetlerini gölgelemesine gönlüm razı olmuyor.” şeklinde konuştu.

Elginkan Vakfı’nın eğitime katkılarını herkesin bildiğini dile getiren Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ise ancak Babüroğlu gibi bir şahsın eğitim vereceğini duyunca şok yaşadıklarını söyledi. Sofuoğlu, “28 Şubat döneminde eğitim müfettişlerini ve okul müdürlerine toplayıp brifing vererek, okullarda başörtülü çalışanları ve namaz kılanları irticacılar diye tespit ederek, ‘Bunlara asla müsaade etmeyeceksiniz.’ şeklinde tembihlediği günler aklımıza geldi.” dedi. Adı fişlemelerle anılan, bütün ülkenin öğrendiği bir kişinin, Elginkan gibi değerli bir eğitim kurumunda seminer vermesini hayretle karşıladıklarını vurgulayarak, “Biz vesayetin kalkması ve ülkemizin üzerindeki karanlığın dağılması için demokrasi ve millet adına mücadele vermiş bir teşkilat olarak, Babüroğlu gibi bir ismin Manisa’da, üstelik böylesine saygın bir eğitim kurumunda seminer ve eğitim vermesini yadırgıyoruz. Üniversite hocalarımızla, kendisini kanıtlamış çeşitli kurumlardan eğitimcilerle çok daha farklı ve önemli eğitimler verilebilir. Dolayısıyla 28 Şubat’a damgasını vurmuş bir kişinin seminerle tekrar bu şekilde ön plana çıkması, eğitim öğretim camiasını ve bütün milleti derinden yaralayacaktır.” diye konuştu.

Naim Babüroğlu'nun adı, 2008 Kasım ayında Mehmetçiklerin yemin töreninde yaşanan başörtü skandalıyla gündeme gelmişti. Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı’ndaki yemin töreninde Babüroğlu, askerlerin 40 yaşın altındaki başörtülü annelerini kışlaya sokmamıştı. Onlar da tel örgülerin ardından çocuklarının yemin edişini gözyaşlarıyla seyretmişti. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER