ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2014 Cumartesi 15:55

Elektrik kesintisi nedeniyle karayolunu ulaşıma kapattılar

Elektrik kesintisi nedeniyle karayolunu ulaşıma kapattılar

Konya'da Ketenciler Organize Sanayisi'ndeki 52 fabrikada çalışan işçiler ve işyeri sahipleri, 4 gündür elektriklerin kesik olduğunu belirterek Aksaray karayolunu ulaşıma kapatıp eylem yaptı.


Konya'da Ketenciler Organize Sanayisi'ndeki 52 fabrikada çalışan işçiler ve işyeri sahipleri, 4 gündür elektriklerin kesik olduğunu belirterek Aksaray karayolunu ulaşıma kapatıp eylem yaptı. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Meram Elektrik Dağıtım Şirketi (MEDAŞ) yetkilileriyle görüşüp, elektrik kesintisinin sona ereceğini söylemesi üzerine kalabalık grubu ikna edip, yaklaşık yarım saat ulaşıma kapalı olan yolun yeniden açılmasını sağladı.

Olay, bugün saat 11.15'de sıralarında Konya- Aksaray karayolundaki Ketenciler Özel Organize Sanayi Sitesi önünde meydana geldi. Geçen çarşamba günü kentte meydana gelen yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Aksaray karayolu üzerinde bulunan elektrik hattına ait beton direklerden bazıları yıkıldı. Bunun üzerine o günden itibaren organize sanayi sitesinde elektrik kesintisi meydana geldi. Elektrik kesintisinin 4 gündür sürdüğünü, bu nedenle de fabrikaların çalışamadığını öne süren, sanayi sitesi çalışanları ve işyeri sahipleri, araçlarıyla Konya- Aksaray karayolunu ulaşıma kapatıp eylem yaptı. Eylem nedeniyle, bekleyen araçlarda metrelerce kuyruk oluşturdu.

Protestocu grup, 4 gündür elektrikleri olmadığı için üretim yapamadıklarını ve bugüne kadar hiçbir yetkiliye seslerini duyuramadıkları için karayolunu ulaşıma kapatmaya karar verdiklerini öne sürdü. Eylemi duyup bölgeye gelen MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

SÜRÜCÜLERDEN TEPKİ

Bu sırada eylem nedeniyle araçlarıyla yolda bekleyen sürücülerden bazıları kalabalık grubun yanına gelip, ''Hak ararken başkalarının hakkına tecavüz etmek doğru mu? Ben yolcuyum. Ama yoluma gidemiyorum'' dedi. Bir başka bekleyen sürücü de, ''Aracımda yaşlı bir hasta var. Lütfen yolu açın'' dedi. Ardından kalabalık grubun yanından ayrıldı.
Milletvekili Mustafa Kalaycı, Meram Elektrik Dağıtım Şirketi (MEDAŞ) yetkilileriyle görüşüp, elektrik kesintisinin saat 15.00'e kadar sona ereceğini söylemesi üzerine kalabalık grubu ikna edip, yaklaşık yarım saat ulaşıma kapalı olan yolun yeniden açılmasını sağladı.

Yolun açılmasıyla hareket etmeye başlayan bazı araç sürücüleri, klakson çalarak, kalabalık gruba tepki gösterdi. Bunun üzerine kalabalık gruptan bazılara araçlara taş atıp, tekmeleyerek saldırdı. Grupta bulunan diğerleri ise öfkeli arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Valisi Muammer Erol'u cep telefonundan arayıp, durumu anlattı, MEDAŞ yetkililerinin saat 15.00'e kadar elektrik kesintisinin sona ereceği sözünü verdiğini, ancak kesintisi devam ederse eylemin başına kendisini geçip yolu kapacağını söyledi. Kalaycı, telefon konuşmasının ardından kalabalık gruba, Vali Muammer Erol'un, MEDAŞ Genel Müdürü ile konuyu konuşup çözüme kavuşturacaklarını söylediğini belirtti. MEDAŞ çalışanlarının ise organize sanayi sitesinin karşısındaki alandaki elektrik hattında onarım çalışmasını sürdürdüğü gözlendi.

Grup daha sonra sessizce dağıldı.

Meram Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileri de geçen çarşamba günü meydana gelen yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle bölgedeki bazı elektrik hattı direklerin yıkıldığını ve hatta onarım çalışmasının sürdüğünü belirtti.














KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER