ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Şubat 2017 Pazartesi 17:18

Ekrem Dumanlı için iade talebi

Ekrem Dumanlı için iade talebi

FETÖ/PDY çatı davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer alan ABD'ye kaçtığı belirlenen ve örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer alan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında iade talepnamesi hazırlandı


Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasını gören Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer alan ve ABD'ye kaçtığı belirlenen Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında iade talepnamesi hazırlandı.

FETÖ'nün çatı davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer aldığı belirtilen Dumanlı'nın ABD'de olduğu tespit edildi. Mahkeme, bu tespitlerin ardından Dumanlı hakkında iade talepnamesi hazırladı.

Söz konusu talepname ABD'ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.

Öte yandan mahkemece, firari sanıklar Hamdullah Bayram Öztürk ve Ahmet Kurucan için ABD'ye, Abdullah Aymaz için ise Almanya'ya gönderilmek üzere iade talepnamesi oluşturuldu.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında ABD, İngiltere, İsrail, Almanya, Belçika, Norveç, Kamboçya ve Madagaskar'ın da bulunduğu 15 ülkeye kaçtıkları belirlenen 24 firari sanık hakkında bu yılın Ocak ayında hazırladığı iade talepnamelerini ilgili ülkelere iletilmek üzere Bakanlığa göndermişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER