ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2014 Pazar 15:51

Ekmeleddin İhsanoğlu Edirne’de

Ekmeleddin İhsanoğlu Edirnede

Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları kapsamında Trakya turunun ilk durağı olan Edirne’ye geldi.


Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları kapsamında Trakya turunun ilk durağı olan Edirne’ye geldi. İhsanoğlu, öğle namazını Selimiye Camii’nde kıldıktan sonra gazetecilerin sorularına karşılık, “Buraya namazı eda etmeye geldik. Camilerin huzurunda ve gölgesinde siyaset yapılmaz. İbadet yapılır." dedi.

10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimi için adayların yurt gezileri devam ediyor. Bu kapsamda, muhalefet partilerin çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu helikopterle Edirne’ye geldi. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi içerisindeki helikopter pistine inen İhsanoğlu’nu başta CHP, MHP ve DSP il teşkilatları olmak üzere kalabalık bir topluluk karşıladı. Helikopter pistinde kalabalık eşliğinde seçim otobüsüne binen Ekmeleddin İhsanoğlu, Atatürk Bulvarı üzerinden Edirne Belediye Başkanlığı’na geçti.

Güzergah üzerinde halkı selamlayan İhsanoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından çiçeklerle karşılandı. Daha sonra başkanlık makamına geçen İhsanoğlu’na, başkan tarafından Edirne kari işlemesi bulunan bir tablo hediye edildi. Belediye başkanlığında bir süre kalan Ekmeleddin İhsanoğlu, kalabalık eşliğinde Mimar Sinan Caddesi üzerinden tarihi Arasta Kapalı Çarşısı’na geçti.

Burada esnafı ziyaret eden cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na, vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Esnaf ziyaretini tamamlayan İhsanoğlu, Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu mekan olarak bilinen, daha sonra otele çevrilen Taşodalar Oteli’ne geçti. Burada sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halkla bir araya gelen İhsanoğlu’na, Edirneli bir çiftçi tarafından bir deste buğday başağı verildi. Burada halka hitap eden İhsanoğlu’na vatandaşlar Türkiye’nin gündemi ile ilgili çeşitli sorular sordu.

Yaklaşık bir saat süren programın ardından İhsanoğlu, öğle namazını kılmak için Tarihi Selimiye Camii’ne geçti. Öğle namazını kılan İhsanoğlu, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin ısrarlı sorularına, “Buraya namazı eda etmeye geldik. Camilerin huzurunda ve gölgesinde siyaset yapılmaz. İbadet yapılır. Cenab-ı Allah bana bir kere daha Selimiye’de namaz kılmayı nasip ettiği için çok mutluyum. Allah kabul etsin. Burada politika yapılmaz.” cevabını verdi. Edirne’de programını tamamlayan İhsanoğlu, Trakya turunun ikinci durağı olan Kırklareli’ne geçmek üzere serhat şehrinden ayrıldı.



































KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER