ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 21:56

Ekmek israfını önleme kampanyası Kozan’da da başladı

Ekmek israfını önleme kampanyası Kozanda da başladı


Adana'nın Kozan ilçesinde ekmek israfını önlemeye yönelik kampanya başlatıldı.

Konu ile ilgili olarak Kozan Toprak Mahsulleri Ofisi’nde bir araya gelen Kaymakam İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ve beraberindekiler bir basın açıklamasında bulundu.

Türkiye’de her gün 1 milyon, yılda 1 milyar ekmeğin israf nedeniyle çöpe gittiğini belirten Kaymakam Sevgili, “Ülkemizde her gün bir milyon ekmek üretimi yapılmaktadır. Bu üretilen ekmeklerin altı milyonu israf ediliyor. Fırınlarımızın üretmiş oldukları ekmeklerin bir kısmını satamamış olmasından, bir kısmı otel, okul, lokanta gibi toplu üretim yapılan yerlerde yapılan israflar sonucu olarak her gün israf oluşuyor. Bunları yıla böldüğümüzde takriben 2.1 milyar ekmeği çöpe atıyoruz. Yapılan israfın karşılığında ülkemizde 80 devlet hastanesi veya 500 adet okul yapılabilir. Bu bağlamda ilçemizde de ekmek israfını önlemeye yönelik olarak daire amirlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile beraber bu çalışmayı yoğunlaştıracağız.” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan da sadece ekmeğin değil her türlü israfın önlenmesi gerektiğini vurguladı. Somali’de, Kenya’da açlıktan ölen insanların bulunduğunu ifade eden Özgan, “Ekmek israfını önleyerek ülkemize çok sayıda hastane ve okul yapabiliriz. Sadece ekmek israfı değil, su, kağıt, elektrik, yakıt israflarının da önüne geçmeliyiz.” diye konuştu.

Toprak Mahsulleri Ofisi Adana Şube Müdürü Mehmet Kaya ise amaçlarının israfı önleme konusunda toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Ekmek israfı ile ilgili başlatılan kampanyada ülkenin bütün noktasına ulaştırmak istediklerini vurgulayan Kaya, “ Başbakanlığımızda bu konuda bir genelge yayınlayarak bütün kurumlarımızın kampanyaya destek olmasını istemiştir.” şeklinde konuştu.

Kozan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Yağan; “Ülkemizin en önemli sorunu israftır. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER