ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 14:00

Eğitimsiz bakıcı dönemi sona eriyor

Eğitimsiz bakıcı dönemi sona eriyor

AB projesi kapsamında kimsesiz çocukların bakımından sorumlu kişiler modern bir eğitime tabi tutulacak.


Kocaeli'deki kimsesiz çocukların bakıcı ve eğitmenlerine Avrupa Birliği'nin, ''Adil başlangıç'' projesi kapsamında eğitim verildi.
    
AB Kocaeli Koordinatörü Enver Düz,  ''Adil başlangıç'' projesinin en önemli amacının kimsesizlerin ve bakıma muhtaç çocukların eğitime ve öz güvene ulaşmalarını sağlayarak, ''karmaşık bakımevi çevresi'' problemini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.
    
Bu çerçevede, kimsesiz çocuklar yurtlarında görev yapanlar için çok dilli multimedya, web sayfası ve el kitabı gibi görsel öğrenme materyalleri geliştirildiğini ifade eden Düz, projenin yetişkin eğitimi ve mesleki eğitim kurumlarını içeren güçlü, güvenilir ve tecrübeli ortaklardan oluştuğunu kaydetti.
    
Düz, proje ortağı kurumların yüksek derecede kalifiye eğitim kaynaklarını sağlayabilecek ağ kurma imkanlarına sahip olduğunu dile getirerek, ''Bakımevi görevlilerinin genelde düşük eğitim seviyelerine sahip oldukları düşünülüyor. Proje, metotları görsel açıklamaları olan basit günlük kullanımları rahat olan eğitim materyallerini içermektedir. Görevlilerin yerinde geliştirilen dijital materyallere dayanarak kendi kendini idare eden eğitim ve emsal eğitimleri içeren temel eğitimler tarafından takip ediliyor'' diye konuştu.
  
Projenin uzun dönemde hedef kitlesine etkilerinin olacağını anlatan Düz, ''Diğer etkilerinin yanında görevliler ve çocuklar üzerinde büyük etkileri olacaktır. Aynı zamanda eğitim materyalleri geliştiren eğitim kurumlarına ve benzer olayları hedef alan Avrupa hayat boyu öğrenim çevrelerine etkisi olacaktır. Bu proje, bakımevi görevlileri için Avrupa nitelik çerçevesinin ve temel öğrenme kabiliyeti farkındalığının gelişmesine katkı sağlayacaktır'' ifadesini kullandı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER