ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 14:12

"Eğitim ve hizmette umutlar yeşeriyor"

"Eğitim ve hizmette umutlar yeşeriyor"


Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, son dönemde yaşanan gelişmelerle eğitim ve hizmet alanında umutların yeşerdiğini söyledi.

Tunceli’ye atanmasının ardından ilk olarak sorunlu durumda bulunan eğitim sorununa çözüm getirmek amacıyla çalışma yürüten Tunceli Valisi Yusuf Hakan Güner, YGS 2012 yılında 65'inci sıralarda yer alan Tunceli'nin 2013 YGS'de 30'uncu sıralara çıkması dolayısıyla açıklamada bulundu. Tunceli’nin uzun yıllar boyunca olumsuz haberlerle gündeme geldiğini ifade eden Vali Güner, YGS'de elde edilen başarıdan ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. Vali Güner, “Tunceli YGS sonuçları itibariyle Türkiye 30’uncusu oldu. Erzurum hariç Doğu ve Güneydoğu'da üstün başarı grafiğini yakalamış oldu. Bunda en büyük katkı öğrencilerimizin, anne babalarımızın ve milli eğitim ile birlikte öğretmenlerimizin başarısıdır.” dedi.

Bu başarıda izlenen metodun ve sistemin çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Güner, “Yetkililerin, öğrenci velilerinin evlerine yaptıkları ziyaretler, halk eğitim merkezi ve okul bünyelerinde yapılan SBS ve YGS’ye yönelik kurslar, öğrencilerin üniversite gezileri ve sosyal aktiviteler vesilesiyle farkındalık sahibi olmaları, maddi durumu zayıf olan ailelere eğitim materyalleri sağlanması ve aynı zamanda bu yıl ilk mezun veren Özel Munzur Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin katkıları da ilimiz açısından son derece önemli bir farkındalık oluşturduğu kanaatindeyim.” değerlendirmesinde bulundu.

Ellerinden geldiği kadar öğrencileri doğru bir şekilde yönlendirdiklerini, motive ettiklerini söyleyen Vali Güner, kapıları açarak, öğrencileri özendirmeye çalışarak başarıyı yakalamayı hedeflediklerini ifade etti. Öğrencilere, velilere ve öğretmenlerine bu başarının devam etmesi için tavsiyelerde bulunan Güner, başarının devam etmesi için doğru adımlar ve motivasyonun sağlanması gerektiğini dile getirdi.

VALİ GÜNER: EĞİTİMDE VE HİZMETTE UMUTLAR YEŞERİYOR

Tunceli’nin iyi ve güzel şeylerle anılması için hizmet anlayışıyla, hizmet ruhuyla ellerinden geldiği kadar destek olacaklarını belirten Vali Güner, “Tunceli’de eğitimde de umutlar yeşeriyor. Hizmette de umutlar yeşeriyor. Ve yeşermeye devam edecek. Huzur ve sükun içersinde, birlik ve beraberlik içersinde Tunceli’ye hizmet gelmesi için yarışalım.” ifadesini kullandı.

İYİMSERLİK HAVASI, VATANDAŞLARDA POZİTİF HAVA OLUŞTURDU

Son dönemde yakalanan iyimser havanın bölgede ve insanlar üzerinde oluşturduğu olumlu atmosfere dikkat çeken Vali Güner, eğitim, sağlık ve huzur anlamında umut çiçeği oluştuğunu söyledi. Vali Güner, “Ülkemiz genelinde yakalanan iyimserlik havası, iyimserlik yaklaşımı vatandaşlarımızda, hizmet sunan kamu kurumlarında ve hizmet alan insanlarda müthiş bir pozitif sinerji yarattı.” dedi.

VATANDAŞLAR: BAŞARI DEVAM ETMELİ

Son yıllarda eğitimde son sıralara kadar düşen Tunceli’nin YGS'de 30’uncu sıralara yükselmesini sevindirici bulan Tunceliler ise yakalanan bu başarının sürdürülmesini istedi.
Tunceli’nin YGS'de 65’inci sıradan 30’uncu sıralara yükselmesini çok sevindirici bulan Nebahat Yeşil ve Fidan Aydın adlı bayanlar, bu başarının desteklenerek daha yukarılara çekilmesini istedi.

Tunceli'de Özel Munzur Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Elvan Yoldaş'ın 454,351 puanla Tunceli 1.'si olmasını değerlendiren Özel Munzur Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Melek Halis, “Okulumuz birinci çıkardı, barajı geçemeyen öğrencimiz yok. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızla çok güzel ilgilendiler ve çok iyi motive ettiler. Eğitimde eksiklerimizi yok dereceye kadar indirdiler. İnşallah LYS’de birinci olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Tunceli’de eğitimin belli bir dönem geriye gittiğini bu başarı ile eski yıllarını yakalamaya hedeflediğini ifade eden Gürsel Kocademir ise Tunceli’nin eski başarısını yakalayacağını umduğunu söyledi. Tunceli’de öğrencilerin eğitimde altyapının oluşturulması halinde çok sayıda öğrencinin başarılı olacağını belirten İsmail Gezici de yakalanan bu başarının eğitimde başarı umudunu artırdığını söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER