ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2014 Cumartesi 16:00

Ege'de büyük deprem!

Egede büyük deprem!

Ege Bölgesi'nde meydana gelen depremde İstanbul güçlü şekilde sallandı.


Ege Denizi'nde saat 12.25'te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın internet sitesinde İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen depremin Ege Denizinde ve 6.5 şiddetinde meydana geldiği açıklandı. Depremin 12.25.02’de yaşandığı bilgisi yer aldı.

Depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu (29.76 kilometre), Şirinköy (32.05 kilometre) Dereköy (34.16 kilometre), Tepeköy (38.05 kilometre) ve Zeytinli (41.99 kilometre) olduğu kaydedildi.

YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN'DA DA HİSSEDİLDİ

Deprem, Yunanistan'ın başkenti Atina ve Batı Trakya'da da hissedildi. Yunanistan'da 4 kişinin yaralandığı bildirilirken, İçişleri Bakanı Yannis Mihelakis'in bölgeye hareket ettiği kaydedildi.

Atina Yer Bilimleri Enstitüsü, Ege Denizi'nde saat 12.25'te Limni (Limnos) ile Semadirek (Samothraki) Adaları arasında meydana gelen depremin 6,3 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Atina Rasathanesi Jeodinamik Araştırmalar Merkezi Başkanı Gerasimos Papadopulos, depremin Anadolu Fay hattında meydana geldiğini belirterek geniş bir bölgeyi etkilediğini söyledi.

Deprem Planlama ve Korunma Teşkilatı Başkan Yardımcısı Eftimios Lekkas, kuzey Ege'de meydana gelen depremin özellikle Semadirek ve Limni adalarında hissedildiğini ve ilk belirlemelere göre 4 kişinin yaralandığını belirtti.

Deprem, Bulgaristan'ın başkenti Sofya ile Varna, Vidin, Dobriç, Filibe, Smolyan ve diğer şehirlerde de hissedildi.

Bulgaristan Ulusal Radyosu, yaklaşık 30 saniye süren sarsıntının Yambol kentinde paniğe neden olduğunu, halkın evlerinden dışarı çıktığını bildirdi. İlk belirlemelere göre deprem Bulgaristan'da herhangi bir hasara yol açmadı.

Deprem, Bulgaristan'da Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali şehrinde de paniğe neden oldu.

Kırcaali Emniyet Müdürlüğü, depremin can kaybına yol açmadığını belirtirken, ilk belirlemelere göre, onlarca konutun duvarlarında çatlakların meydana geldiğini ve çok sayıda evin bacalarının düştüğünü bildirdi.

SAROS KÖRFEZİ'NDE ARTÇILAR OLDU

AFAD, Saros Körfezi'nde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Saros Körfezi'nde saat 12.31'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 5,3 ölçüldüğü kaydedildi.

Depreme en yakın yerleşimlerin ise Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Beşyol (8.21 kilometre), Küçük Anafarta (9.97 kilometre), Karainbeyli (11.81 kilometre), Yolağzı (12.05 kilometre) ve Büyük Anafarta (12.76 kilometre) olduğu belirtildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER