ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 14:11

Edirne'de X-Ray kuyruğu

Edirnede X-Ray kuyruğu

TIR'ların tamamı X-Ray taramasından geçirilmeye başlandı.


Edirne’de, Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan'ın Lesovo Gümrük Kapısı'ndaki rüşvet yolsuzluk operasyonunun ardından ülkeye giriş yapacak TIR'ların tamamı X-Ray taramasından geçirilmeye başlandı. Uygulama nedeniyle Türk tarafında 9 kilometre kuyruk oluştu.

Bulgaristan'daki polis ekipleri, geçen hafta sonu Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısında bulunan Lesovo Gümrük Kapısı'nda görevli polis ve gümrük görevlilerine yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonu düzenleyerek 100 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyon nedeniyle 24 saatten fazla kapalı kalan Bulgar gümrüğü, atanan memurlarla yeniden çalışmaya başladı. Türkiye’den Hamzabeyli Sınır Kapısı üzerinden Bulgaristan’a çıkış yapan tüm TIR'lar, X-Ray taramasından geçirilmeye başlandı. Bu nedenle geçişlerde süre uzarken Türk tarafında bekleyen TIR'lar yaklaşık 9 kilometre kuyruk oluşturdu.

Kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri, yükleme gümrüğündeki evrakın Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacak şekilde düzenlenmesi nedeniyle bir başka sınır kapısına gidemediklerini ve beklemek zorunda olduklarını söyledi. İşlemlerin yavaş yapılmasının yanı sıra her aracın X-Ray taramasından geçirilmesinin geçişleri çok yavaşlattığını ifade eden TIR sürücüleri, "Rüşvet operasyonunda 24 saatten fazla beklemiştik, şimdi TIR araçlarının her biri Bulgar gümrüğünde X-Ray taramasından geçiriliyor. Biz de kuyrukta beklemek zorunda kalıyoruz" dedi.

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 9 kilometre olan TIR kuyruğu, Kapıkule Sınır Kapısı’nda ise 2 kilometreye ulaştı. TIR'ların alımları sürüyor.

21 GÜMRÜK MEMURU TUTUKLANDI

Bulgaristan'daki polis ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan memurlardan 21’inin tutuklandığı ve şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise toplam 220 bin Bulgar levası para ele geçirildiği bildirildi. Gümrük memurları, rüşvet almak için organize suç örgütü kurmakla suçlanıyor.










KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER