ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 20:38

Edirne'de CHP’li başkandan, valiye destek

Edirnede CHPli başkandan, valiye destek

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’nin “İçimde büyük bir kinle söylüyorum” şeklindeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundular.


Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Esnaf Odaları Başkanı Emin İnağ ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla mevlis salonunda basın toplantısı düzenledi. Başkan Gürkan ve beraberindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’nin Edirne’de restorasyonu tamamlama aşamasına gelen Büyük Sinnan Sinagog'un müzeye dönüştürüleceğini açıklarken sarf ettiği, “İçimde büyük bir kinle söylüyorum” şeklindeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundular. Edirne Belediye başkanı CHP’li Recep Gürkan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını belirterek şunları söyledi:


"Edirne halkı adına Edirne’de bulunan tüm başkanlar adına şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, tüm Yahudi arkadaşları ataları dedeleri babaları burada yaşamış yada yaşamamış hepsini kentimize davet ediyorum. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin söylediği sözler yanlış anlaşıldığını çok açıkça söyleyebilirim. Bunu ortak karar olarak açıklıyorum. Oradaki açıklamanın bütününe bakmak lazım ama şunu söylemem gerekirse, sayın valim yakından tanığım için söylüyorum belki Mescid-i Aksa’daki olaylar nedeniyle sinirlenmiş olabilir. Bir anlık kızgınlıkla söylediğini düşünüyorum. Ama biz burada ikisini bir birinden ayrı bilecek durumdayız. Biz Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı kınarken, yüz yıllarca birlikte yaşadığımız Musevi cemaatini buraya bekliyoruz. Edirne Valisi yaşanan bu olayların ardından üzülerek Türkiye Musevi Cemaati lideri Hahambaşı İshak Halava’yı arayarak özür dilemiştir."
 




KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER