ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2014 Pazartesi 21:23

Ecrin'i kurtaran temizlik işçisine ödül yağdı

Ecrini kurtaran temizlik işçisine ödül yağdı

Eskişehir’de 7. kattan düşen 4 yaşındaki Ecrin Esen’i tutarak ölümden kurtaran Odunpazarı Belediyesi temizlik işçisi 41 yaşındaki Şükrü Deniz’e Belediye Meclisi'nde ödül yağdı.


Eskişehir’de 7. kattan düşen 4 yaşındaki Ecrin Esen’i tutarak ölümden kurtaran Odunpazarı Belediyesi temizlik işçisi 41 yaşındaki Şükrü Deniz’e Belediye Meclisi'nde ödül yağdı. Bu arada küçük Ecrin’de hastanenin yoğun bakım servisinden çıkarak, hastanenin ortopedi servisinde anne ve babası ile buluştu. Ecrin kazadan sonra ilk kez anne ve babasının elini tuttu.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde 7 katın penceresinden aşağıya düşerken, aşağıda çalışan belediyenin temizlik işçisi Şükrü Deniz tarafından yakalanan Ecrin Esen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yoğun bakım servisinden çıktı. Ayağında ve kafatasında kırık olduğu için aynı hastanenin ortopedi servisinde tedavisi sürecek olan Ecrin Esen, kazadan sonra ilk kez annesi Yaşar Esen ve babası Hüsnü Esen ile bir araya geldi. Ecrin’in annesinin ve babasının elini sıkı sıkı tuttuğu dikkat çekti. Anne ve baba Esen, temizlik işçisine ömürlerinin sonuna kadar minnet duyacaklarını belirterek, onu da ailenin bir ferdi olarak gördüklerini söyledi.

BELEDİYE MECLİSİ'NDE ÖDÜL YAĞDI

Kazadan sonra Odunpazarı Belediyesi'nin yapılan ilk meclis toplantısında temizlik işçisi Şükrü Deniz’e ödül yağdı. Belediye Meclisi'nde CHP’li üyeler adına Gülten Seber, AK Partili üyeler adına Fecir Üçkaya ile Adem Kara, MHP’li üyeler adına da Muhsin Doğan, Deniz’e altın ve çeşitli hediyeler verdiler. Temizlik işçisinin çalıştığı şirket sahipleri ise belediye meclisinde düzenlenen törende Deniz’e zarf içinde bir maaş ikramiye takdim ettiler.

"ONU KADROYA ALAMIYORUZ"

Odunpazarı Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Kazım Kurt ise temizlik işçileri Şükrü Deniz’in bir hayat kurtararak Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, "O temizlik şirketinde çalışıyor. Onu belediyemize kadrolu almak isterdik. Ancak yasalar buna uygun değil. Burada yoksulluğu ve yokluğu görüyoruz. Yoksulluk ve yolluk nedeniyle pencereden düşen çocuk tek başına evinde bırakılmıştır. Her anne ister çalışsın, ister çalışmasın çocuğunu kreşe gönderebilmelidir. Her çocuk kreşle tanışmalıdır. Onu kutluyoruz." dedi.

Başkan Kurt, sözlerine söyle devam etti: "Türkiye’nin baktığının ters bir yanından bakmak istiyorum. Bu çocuk niçin düştü? Bence sorulması gereken soru bu. Bu çocuk evde niçin tek basına? Yokluk ve yoksulluğun hesabının çözülmesi gereken bir dönemin olduğunu düşünüyoruz biz Odunpazarı Belediyesi olarak çalışan hanımlarımızın kreş hakkının sonuna kadar savunan ve 'her mahallede bir kreş açılması zorunludur' diyen bir belediyeyiz. Belli sayıda kadının çalıştığı yerlerde mutlaka kreş açılmalı zorunluluğu kağıt üzerinde kalmamalı. Bu kreş ücretsiz olmalı, yoksullarımız için ücretsiz olmalıdır, daha fazla Ecrinler düşmemesi için."





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER