ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 15:42

Dursun Çiçek'ten suç duyurusu

Dursun Çiçekten suç duyurusu

Ergenekon ve Balyoz sanığı Dursun Çiçek, bu davalarda görev alan polis, savcı ve hakimler hakkında şikayetçi oldu.


Ergenekon ve Balyoz sanığı Dursun Çiçek’in avukatı da olan kızı İrem Çiçek, “Cemaat yapılanması denmesinden sıkıldık, kim bunlar ve ne yaptılar? Daha somut adımlar atılmalı.” ifadeleri dikkat çekti.

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Dursun Çiçek, Balyoz ve Ergenekon davalarında kumpas kurulduğu iddialarıyla açılan soruşturmalara bakan savcılara şikayet dilekçesi verdi.

Adliye önünde açıklama yapan Çiçek, 5 yıldır bir hukuk mücadelesi verdiğini söyledi. Çiçek, “Bu mücadelenin bizce en önemli safhası bize kurulan kumpasın failleri hakkında yapılacak soruşturma ve sonunda yapılacak yargılama. O konuda ilgili savcılara suç duyurusunda bulunmak üzere adliyedeyiz.” dedi.

Çiçek, “Paralel yapı denen örgütle sizler için, gençlerimiz için mücadele vereceğiz. Bu konuda daha güçlü olmak adına, hukuk fakültesine teğmenken kazanmıştım, öğrenciliğe başladım.” diye konuştu.

Kimlerden şikayetçi olduğu sorulan Çiçek, “Gerek Ergenekon gerek Balyoz’da kumpasda görev alan polisler, yargıçlar ve şüpheli şahıslar hakkında.” cevabını verdi.

Şikayetçi olduğu kişilerin isimleri sorulan Çiçek, “Ergenekon ve Balyoz davalarına bakan, tutanaklara imza atan belli kişiler. Davaları zaten kamuoyu takip ediyor, aynı kişiler.” dedi.

Kendileri hakkında kumpas kurulduğu iddiasını tekrarlayan Çiçek, “Mesela eski bir savcıyı vaat karşılığı gizli tanık yaptılar.” ifadelerini kullandı.

Siyasi kişilerin ‘bu soruşturmanın savcıyım’ dediği ve operasyonlara destek verdiği hatırlatılan ve bu siyasetçilerle de ilgili suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı sorulan Çiçek, “Bu soruşturmanın ikinci safhası. Bu suçu işleyen yargıçlar, polisler ve diğerleri siyasetin ne kadar bu suçun içinde olduğunu beyan ve delilleriyle ortaya koyacaklar. Tabi bunlar da dosyalarımızda var ancak bunun hukuki delil olarak iddia sahipleri tarafından mahkemelere sunulması lazım ki siyaset bu işin ne kadar içinde. Biz tabi içinde olduğunu görüyoruz ama bunun delillendirilmesi bu somut suçu işleyen polis ve hakimlere kalmış.” diye konuştu.

Çiçek’in avukatı da olan kızı İrem Çiçek de, “Bir tarafta bu soruşturmayı yürüten ve şikayet dilekçemize konu olan isimler. Polisler, yargıçlar ve bir takım şahıslar. Bu şahıslar hükümetin bu davanın içerisinde ne kadar yer aldığını, şu an bir çoğu 17-25 Aralık operasyonunda ifade verdi. O ifadeleri okuduğumuzda bu davaların usule aykırı olduğunu kabul dahi etmiyorlar. Yani ‘bir kere daha olsa yine yapardık’ hissiyatıyla davranan, ifadelerinde dahi böyle davranan bir yapılanmadan bahsediyoruz. Bugüne kadar onlardan ne bir geri adım, ‘yaptığımız hataydı’ ya da ‘biz bu kadar usulsüzlük yaptık, hataydı’ gibi bir cümle duydunuz mu? Diğer tarafta ittifak halinde devam eden hükümet diyorki ‘biz orada hata yaptık.’ Yani iki durum var ortada, biri ‘aynı şey olsa bir daha yaparım’ diyen biri ‘biz büyük hata yaptık ve yanıltıldık’ diyen.” şeklinde konuştu.

'CEMAAT YAPILANMASI' İFADESİNDEN SIKILDIK SOMUT ADIM ATILSIN

Somut adımlar beklediklerini ifade eden İrem Çiçek, “Zannedilmesinki biz sadece cemaat yapılanmasıyla yürüyen bir durum vardı gibi bir saikle hareket etmiyoruz. Biz bu davada bu kumpası kuran kimler, yani somut olarak artık. Çünkü şunlardan sıkıldık ‘cemaat yapılanması’ bunlar kim ve ne yaptılar? Daha somut adımlar atılmalı. Umarım bu soruşturmalar da buna sebep olur.” ifadelerini kullandı.

Kumpas iddiasını ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başdanışmanlığını yapan AK Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan dile getirmişti. Akdoğan’ın ‘orduya kumpas kuruldu’ iddiası tartışmalara neden olmuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER