ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Haziran 2013 Çarşamba 19:45

Duran Adam'a karşı duran adam

Duran Adama karşı duran adam

Taksim Meydanı'nda eylem yapan "duran adam"ların karşısına gelen beyaz tişört giyen 8 kişi karşı eylem yapıyor. Grup, "duran adam" eylemi yapan kişilerin karşısında durdu.


Gezi Parkı eylemine polis müdahalesinin ardından başlayan "Duran Adam" eylemlerine karşı duranlar da eklendi. 8 kişiden oluşan ve "Duran Adama Karşı Duran Adam" yazılı beyaz tişörtler giyen grup, yüzleri AKM'ye dönük duranların karşısına geçti. İki grup arasında herhangi bir diyalog olmazken, Gezi Parkı eylemlerine destek için duranlar, birbirlerini uyararak tahriklere kapılmamalarını istediler. Bu arada "Duran"lardan bir gencin, "Karşı Duranlar"dan birine rozet taktığı görüldü. "Karşı Duran" rozetin üzerindeki yazıyı okuduktan sonra çıkardı. Rozette, "Çapulculaştıramadıklarımızdan mısınız?" yazılı olduğu öğrenildi.

KARŞI TEPKİ OLUŞTURMAK İÇİN

Duranların karşısında yaklaşık 45 dakika duran 8 eylemci konuşmazken, aralarından birisi sorulara cevap vermeyeceklerini söyledi. Bu kişi giydikleri tişörte yazan yazıyı kastederek, "Önümüzde zaten ne amaçla burada olduğumuz yazıyor" dedi. Eylemci, bir basın mensubunun "Karşı bir tepki oluşturmak için mi buradasınız?" sorusuna ise, "Evet, o yüzden buradayız" şeklinde yanıt verdi. Grup üyeleri daha sonra taksilere binerek uzaklaştı.

ROZET TAKTI

Bu arada "Duran"lardan bir gencin, "Karşı Duranlar"dan birine rozet taktığı görüldü. "Karşı Duran" rozetin üzerindeki yazıyı okuduktan sonra çıkardı. Rozette, "Çapulculaştıramadıklarımızdan mısınız?" yazılı olduğu öğrenildi. 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER