ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Haziran 2013 Salı 10:20

'Duran adam' sosyal medyayı salladı

Duran adam sosyal medyayı salladı

Gezi Parkı'nı protesto için Taksim Meydanı'nda yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden durdu. Sosyal medya yıkıldı...


Polisin Gezi Parkı'na müdahalesini protesto eden etmek için Taksim Meydanı'nda yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden ve konuşmadan bekleyen Erdem Gündüz sosyal medyayı salladı. Polis amirinin eylemcilere doğru ilerlerken, "Sabit duranları alın" diye emir verdiği duyuldu. Bunun üzerine sabit duran kişiler gözaltına alındı.

Erdem Gündüz isimli bir kişi polisin Gezi Parkı'na müdahelisini ilginç şekilde protesto etti. Erdem Gündüz, dün akşam saat 18.00'da Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı. Gündüz, akşam saat 20.00 sıralarında protestosu ile ilgili olarak, "Her şey ortada. İnsanları Taksim'e sokmuyorlar" şeklinde açıklama yaptı. Protestoyu sosyal paylaşım sitelerinden gören vatandaşlar da gece destek için Erdem Gündüz'ün yanına gelerek hareketsizce durmaya başladı. Yaklaşık 300 kişiye ulaşan grup bekleyişine devam etti.

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Bugün saat 01.50'de AKM önünde konuşlanan polis ekipleri eylemcileri dağıtmak için harekete geçti. Polisin güç kullanmadan yaptığı müdahaleden dakikalar önce Erdem Gündüz'ün alandan kendiliğinden ayrıldığı öğrenildi. Taksim Metro çıkışında beklemekte ısrar eden 10 kişi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar otobüse bindirilerek ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Protestocu grubun alandan çıkarılmasının ardından yaklaşık 100 polis Taksim Metro çıkışında beklemeye başladı.

POLİS ÜZERİNİ ARADI

Akşam saatlerinde ise polis ekipleri Gündüz'ü üstünü ve çantasını aradı. Meydan'da bekleyen Gündüz'ün yanına gelen polis ilk önce çantasını aradı. Gündüz'ün çantasında ilaç, eldiven, cüzdan, kitap, anahtar olduğu görüldü. Polis ayrıca Gündüz' üzerini de aradı. Durumu polise ihbar ettiğini söyleyen bir vatandaş ise "Duruyordu dikkatimi çekti, bomba olur, bir şey olur diye 155'i aradım. Ben bir saattir oturuyorum bir saattir burada" dedi.

SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Öte yandan bu protesto sosyal paylaşım sitesi twitter'ın dünya gündemi sıralamasında "duran adam" ismiyle en üst sırada yer alıyor. Ayrıca bekleyenler arasında Modacı Barbaros Şansal'ın da olduğu görüldü.

BEŞİKTAŞ'TA BEKLEME EYLEMİ

Taksim'deki "Duran Adam"ın ardından bir kişi de Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı.

Taksim’deki "Duran Adam" protestosunun ardından bir eylemcide saat 00.00’da Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı. Duran eylemcinin 5 saattir kimseyle konuşmadan beklediği öğrenildi. Öte yandan Beşiktaş'da ki bekleyen eylemcinin yanına 10 çift ayakkabı ve terlik bırakıldığı görüldü. Ayakkabılar arasında bir çift çocuk ayakkabısı olması dikkat çekti. Eylemcinin heykel önündeki bekleyişi halen devam ediyor.

İZMİR'DEN `DURAN ADAM'A DESTEK

 Taksim Metro çıkışında, Gezi Parkı'na yapılan müdahaleyi hareket etmeden ve konuşmadan bekleyerek protesto eden 'Duran Adam' Erdem Gündüz'e İzmir'den de destek geldi. Çok sayıda gösterici Gündoğdu Meydanı'nda hareket etmeden bekledi.

Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesini yaptığı ilginç eylemle protesto eden, sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri haline gelen 'Duran Adam' Erdem Gündüz'e İzmir'den de destek geldi. Gündoğdu Meydanı'ndaki Cumhuriyet Ağacı heykeli önünde toplanan göstericiler, 'Duran Adam' oldu. Haraket etmeyen protestocuların sorulara da cevap vermediği, her geçen saat de sayılarının arttığı görüldü.

YOLU KAPATTILAR

Gündoğdu Meydanı'ndan hareket eden yaklaşık 100 kadar gösterici de saat 02.30 gibi Cumhuriyet Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Gündoğdu girişi üzerindeki kavşağa gelen eylemler oturarak yolu kapattı, bazı protestocularda burada 'Duran adam' olarak hareketsiz bekledi. Gece olması nedeniyle herhangi bir trafik yoğunluğunun yaşanmadığı bölgede uyarılan sürücüler, başka güzargahlardan yollarına devam etti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER