ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 13:54

Dünya Haber Ajansları Kongresi hazırlık toplantısı


Dünya Haber Ajansları Kongresi hazırlık toplantısı Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'ta yapıldı. Toplantıya AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk ile Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin de katıldı.
    
Toplantıda, bu yılın Kasım ayında yapılması planlanan 4. kongre toplantısı için atılacak adımlar, yazılı ve görsel basın arasındaki ilişkiler görüşüldü ve gelecek toplantıda Anadolu Ajansı adına bir sunum yapılması kararlaştırıldı.
     Toplantıya Anadolu Ajansı'nın yanı sıra, Avustralya Haber Ajansı, İspanya Haber Ajansı (EFE), Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı (SPA), Rusya'dan ITAR-TASS, Arjantin Haber Ajansı (TELAM), Avusturya Haber Ajansı (APA), İngiliz Haber Ajansı (PA) gibi dünyanın önde gelen haber ajanslarının temsilcileri katıldı.
     Toplantıda 4'üncü kongrede alınacak kararlar görüşülürken, Dünya Haber Ajansları Kongresi (NAWC) internet sitesinin yeniden gözden geçirilmesi gibi teknik konular da ele alındı. Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk toplantıda, çeşitli ajansların temsilcileri ile bir araya gelerek, karşılıklı işbirliği ve koordinasyon konularında görüş alışverişinde bulundu.
    
     -''AA'nın Arap dünyasındaki etkinliği gurur verici''-
    
     Bu arada AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün'ü elçilik rezidansında ziyaret etti. Öztürk, Büyükelçi Gün'e AA'nın son dönemdeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Anadolu Ajansı'nın Türkçe'nin yanı sıra Arapça, Rusça, Boşnakça ve İngilizce yayınlar yapmasından son derece memnun olduğunu dile getiren Büyükelçi Gün, AA'nın Arap dünyasındaki etkinliğinin gurur verici olduğunu dile getirdi.
     Bu (Arap) coğrafyanın başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok yerinden haberleri AA'nın gözü ile doğrudan Arapça alacak olmasından çok mutlu olduğunu ifade eden Gün, Suudi Arabistan-Türkiye ilişkilerinin özellikle son yıllarda kazandığı ivmeye de değinerek, ''Anadolu Ajansı'nın ülkede etkinliğini artırması gerektiğini'' kaydetti.
     Öztürk ise Riyad'ta yapılan Dünya Ajanslar Birliği Kongresi toplantısı ve bu çerçevede ajanslar arasındaki işbirliği konularında Büyükelçi Gün'ü bilgilendirdi.
     Öte yandan Kemal Öztürk ve AA heyeti onuruna verilen yemekten sonra Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün'e, AA'nın İngilizce, Arapça ve Türkçe 2012 yıllığı hediye edildi.
    

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER