ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2014 Çarşamba 15:51

Dünya dua ediyor, Pensilvanya beddua

Dünya dua ediyor, Pensilvanya beddua

Başbakan Erdoğan, ''Pensilvanya beddua ediyor, ama dünya dua ediyor, Mekke'de, Medine'de, Sudan'da Lİbya'da, Tunus'ta, Myanmar'da, Mısır'da dualar...'' dedi.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karabük'te düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, meydandakilere, "Sesimde biraz sıkıntı var ama iletişimimiz devam ediyor değil mi?" diye sordu.

Karabük'te nasıl coşku, heyecan, hissiyat varsa diğer vilayetler de aynı hissiyat ve heyecanın olduğunu belirten Erdoğan, "On binlerin, yüz binlerin meydanlara aktığına şahit olduk" diye konuştu.

Bu seçimin artık bir yerel seçim değil adeta bir genel seçim olduğunu ifade eden Erdoğan, "Meydanlara sadece AK Parti'ye gönül verenler değil, geçmişte CHP, MHP, BDP ve diğer partilere gönül vermiş kardeşlerim de koşuyor" ifadesini kullandı. Erdoğan, şunları söyledi:

"İnanın sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden telefonlar alıyoruz, mesajlar alıyoruz. Hep bizi izliyorlar. Acaba pazar günü ne olacak? Dualar... Pensilvanya beddua ediyor ama dünya dua ediyor. Mekke'de, Medine'de, Suriye'de, Sudan'da, Libya'da, Tunus'da, Myanmar'da, Mısır'da dualar, ülkemizin dört bir yanında dualar... Onların tuzakları varsa milletimin bir tuzağı var ve Rabbimizin bir tuzağı var. Onlar bunu göremiyor. Biz dik durduk, hükümet olarak dik durduk, sizler millet olarak dik durdunuz, bu oyun, tuzak bozuldu. Pazar gününü Allah'ın izniyle görür gibiyim. Pazar günü bir başka olacak. Karabük'te yaptığım mitinglerde böylesine bir kalabalık görmemiştim. Bu ne coşku, heyecan?"

"Bütün işleri bitti şimdi parti mi kuracak"

MHP'lilerin, yalan yanlış şekilde, kadın doğum hastanesinin yıkılacağını söylediğini ifade eden Erdoğan, dürüst olunması gerektiğini belirtti.

Göreve geldiğinde Kardemir'in bittiğini, çalışmadığını dile getiren Erdoğan, Kardemir'in 10 metre uzunluğunda ray imal ederken şimdi bunun 70 metreye çıktığını anlattı. Erdoğan, modern Türkiye'nin bu olduğunu vurgulayarak, Kardemir'in şu anda güçlenerek devam ettiğini kaydetti.

Erdoğan, Pensilvanya'nın işi, derdinin bu olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim derdimiz bu. Adam çıkmış şunu söylüyor, hale bak. Bir söyleşisinde Savaş Ay, 'Hiç oy kullandınız mı?' diye soruyor. 'Bir kere kullandım. Hazreti Cebrail'i çok severim, gökten inse, parti kursa ona bile oy vermem' diyor. Sen ne biçim hocasın, sen nasıl hocasın? Hazreti Cebrail'in bütün işleri bitti de şimdi parti mi kuracak? Şu hale bak. Bizim dinimizde meleklere iman var, sen nasıl hocasın? Teşbih hata kabul etmez, bu nasıl benzetme, böyle saçmalık olur mu? Bu Pensilvanya'daki zat aynı zamanda senaristtir. Bütün senaryolar ona gider, onun onayını alır, sonra yayınlanır."

"Haddini bilmezlere boyun eğmeyecek"

Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu haddini bilmezlere boyun eğmeyeceğini bildirdi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin, kasetlerle, montajlarla, şantajlarla esir alınamayacağını kaydeden Erdoğan, milletin eğilmeyeceğini, Türkiye'nin yenilmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, 30 Mart'tan itibaren bunlara, bunların efendilerine çok net cevap vereceklerini vurguladı.

"CHP genel müdürünün avukatlığını yapıyor"

"MHP, 2011 seçimlerinde bunlar tarafından ahlaksız bir saldırıya uğradı, Pensilvanya" diyen Erdoğan, aday ve milletvekillerinin gizlice kaydedilen görüntülerinin yayınlandığını, bazı adayların çekildiğini, birinin MHP'den ihraç edildiğini ancak seçilerek Meclis'e geldiğini anımsattı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"O dönem MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu okyanus ötesine verdi veriştirdi, çok ağır ifadeler kullandı. Bugün bakıyorsunuz MHP, şu anda okyanus ötesinin dizinin dibine oturdu, onun müridi oldu. Okyanus ötesi kaset üretiyor, Bahçeli pazarlıyor. Okyanus ötesi montaj yapıyor, Bahçeli tezgahında onu satıyor. Kılıçdaroğlu da aynısını yapıyor. Kendisine adres verdim, İstanbul Tahtakale veya Unkapanı'nda yaparsın, sana bu yakışır.

MHP Genel Başkanı çıkıp, CHP genel müdürünün avukatlığını yapıyor. CHP genel müdürü çıkıyor, bozkurt işareti yapıyor. MHP Genel Başkanı çıkıyor, Ankara'da bayrak yapan, İstanbul'da başörtülüye saldıran, camiye hakaret eden Gezicilere, marjinal sol örgütlere sahip çıkıyor. Bakıyorsunuz CHP'nin Genel Başkanı, teşkilatında hiç adam kalmamış, eski MHP'lileri aday yapıyor. Bunlar doğu, güneydoğuda da BDP'yi destekliyorlar. Bir CHP milletvekili açıkladı, Ağrı'da HDP'yi destekliyoruz. Oyun çok büyük, bunların kimlerle birlikte hareket ettiğine çok dikkat edelim. Bu CHP, MHP, Pensilvanya Suriye'de zalim Esed'in avukatı. Mısır'da Sisi'nin avukatı. 28 Şubatçıların avukatı. DHKP-C gibi eli kanlı terör örgütlerinin avukatı. Twitter gibi, Türkiye'nin kanunlarını tanımayan, Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapan şirketlerin avukatı. Ama bir tek Türkiye'nin avukatı değiller."

"Hangi ülkenin muhalefet partisisin?"

Erdoğan, Suriye MIG-23 uçaklarının, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiğini anımsattı. Bunun üzerine Türkiye'nin bunlardan birini vurduğuna işaret eden Erdoğan, Suriye tarafı açıklama yapmadan, CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın Suriye lehine açıklama yaptığını söyledi.

CHP genel müdürünün ise Genelkurmay Başkanı'na "Ucuz işlere girmesin" dediğini belirten Erdoğan, "Şehitler diyarı Karabük'ten CHP genel müdürüne soruyorum, Ey Kılıçdaroğlu sen hangi ülkenin muhalefet partisisin? Sen CHP'nin mi BAAS partisinin mi genel müdürüsün? Türkiye'nin mi Suriye'nin mi yanındasın? Sen benim Genelkurmay Başkanı'ma bu şekilde yakıştırma yapamazsın. Önce haddini bileceksin. Haddini bilmeyene pazar günü bu millet haddini bildirir" diye konuştu. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER