ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Kasım 2013 Cumartesi 13:28

Dualar sizi neden rahatsız ediyor

Dualar sizi neden rahatsız ediyor

Başbakan Erdoğan, "AK Parti içinde 11 yıldır sen ben kavgası bekleyenler var. 11 yıldır işte bunların hevesini kursaklarında bıraktık" dedi.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"AK PARTİ'NİN YORULMASINDAN MEDET UMANLAR VARDI"

11 yıldır milletimizin bize verdiği yetkiyi kullanıyoruz. Sınırlarını aşan dünya partisi haline gelmiş siyasi parti olduk. Bizimle ilgili yapılan olumsuz tahminler tutmadı. Bizim konjektürel gelip geçici siyasi parti olduğumuzu söyleyenler vardı. Ak Parti'nin yorulmasından medet umuyorlardı. Ak Parti siyasetin teorisini de demokrasi tarihini de yeni baştan yazmış partidir. Biz muhafazakar demokrasi dediğimiz zaman bazı köşe yazarlarının böyle ifade yoktur dediklerini bizler yaptığımız organizasyonlardan iyi biliriz. AK Parti'yi analiz etmek zor değil. Ak Parti milletin ta kendisidir. 14 Ağustos 2001 'de köklü dava, eski medeniyet yürüyüşü Ak Parti olarak tezahür etmiştir.

"YÜREĞİNDE AHMET KAYA’NIN GURBETTE ÖLÜMÜNÜN SIZISINI HİSSETMEYENLER BİZİ ANLAYAMAZLAR"

Yüreğinde gurbette okumak zorunda kalmış kızlarının sızısı olmayanlar, yüreğinde Ahmet Kaya’nın gurbette ölümünü hissetmeyenler, Cem Karaca’nın gurbette hüküm giymesi konusunda sızısı olmayanlar bizi anlayamazlar. Bize kimse millet, milliyet dersi vermesin. Birileri bizi anlamasa da milletimiz bizi anlıyor. Bu aziz millet kendisine nasıl hizmetkar kadrosu istiyorsa biz o hizmet kadrosuyuz.

"SORUMLULUK HEPİMİZİNDİR"

Makamların insana ne kattığına kimse bakmaz insanın makamlara ne kattığına bakarlar. Bu hareketin lideri olarak elbette sorumluluk benim üzerindedir. Biz kadro hareketiyiz. Bacası tütmeyen hanenein, üzerinde ekmek olmayan sofranın derdi benim olduğu kadar sizin de derdinizdir. Filistin'in, Suriye'nin yeryüzündeki her mazlum halkın sorumluluğu bu kadronun üzerindedir.

"BİZ ONLARDAN OLMAYACAĞIZ"

Bu kadro fedakarlık üzerine kurulmuştur. Bu kadro şahsi çıkarlar çerçevesinde değil. Bu kadro en önemlisi kardeşlik üzerine inşa edilmiştir. AK Parti içinde 11 yıldır sen ben kavgası bekleyenler var. 11 yıldır bunların heveslerini kursaklarında bıraktık. Bizim şablonumuz bellidir. Hepimiz faniyiz bugün varız yarın yokuz. Biz bir fetret dönemine iklimine asla müsade etmeyeceğiz. Bu kadro aynen tüm teşkilatları ile beraber her zaman sigortası olmaya mecburdur. Hiçbir sözümüzden geri dönmeyeceğiz.Ak Parti'nin rotası belllidir. Bizi ayrıntılara takılıp istikametinden şaşan millet nezninde iktidarını kaybeden hareketlerden biri olarak görenler yanılıyorlar biz onlardan olmayacağız. 2013 bitiyor. 2012'de hep şu ifadeleri kullandılar '2013, 2012'den daha zor olacak' dediler. Şimdi de '2013 2014'den daha zor olacak diyorlar'.

"16 AY BİLE DEĞİLDİ"

Burada bir dezavantajımızı dikkatlerinize sunmak istiyorum. 11 yıl önce 10 yaşında olan, siyasetle ilgilenmeyen çocuklarımız bugün artık 21 yaşına ulaştı. Belki de bu seçimlerde ilk defa oy kullanacaklar. Bu gençlerimiz Türkiye’nin atlattığı badireleri yaşamadılar, koalisyon nedir hiç tecrübe etmediler.
56 yılda 43 hükümet görev yaptı bu ülkede. Bir hükümetin ortalama iktidar süresi sadece 16 ay bize gelene kadar. Böyle bir ülkede güven olur mu, istikrar olur mu?, Tek partili Menderes, Özal, Demirel dönemlerini kenara koyarsanız ortalama 16 ay bile değil.

PİJAMA DEĞİL KOT PANTOLON DEDİ

Bu gençlerimiz bu ülke sermayenin hükümet kurup hükümet indirdiğini acaba biliyor mu? Kot pantolonla Başbakan uğurlandığını biliyor mu? Sonra' pijama değil kot pantolon giydim' dedi. Dediğine saygı duyalım.

"ZEKİ GENÇLİK BUNU NEDEN SORMUYOR"

Muhalefet partilerinin durumu gençlerimizin Ak Parti'ye kıyas yapabilmesine imkan tanıyor. Gençlerimze eski ve yeni Türkiye'yi iyi anlatmak zorundayız. İstanbul'da asırların projesi olan Marmaray'ı açtığımzıda sosyal medyada 'tabiki yapacaksınız vazifeniz' denildi. Eyvallah. Ama sevgili genç kardeşlerim bizim bugüne kadar hakkıyla yerine getirdiğimiz vafizeyi on yıllar boyunca hükümetler neden yerine getirmediler. Bizler patika yolarda araba kullanmaya mecbur muyduk? Antalya'da, Muğla'da iki araç yan yana gidemiyordu. Marmaray 153 yıllık hayaldi. Sultan Abdülmecit bunu hayal etmişti. Bunun mimari çizgilerini çizdirmişti. Osmanlı devletinde de Cumhuriyet tarihimizde de bu hayal gerçeğe dönüştürülemedi. Bizim zeki gençliğimiz akıllı gençöliğimiz bunu neden sormaz. Tüp geçit dedim de aklıma tüp kurukları geldi.Bugün birç.ok genç tüpün ne olduğunu bile bilmiyor. Çünkü artık birçok eve tüp değil doğalgaz giriyor.

"İSTİKLAL MARŞI'NDA BİLE DUA VARDIR"

Şuandaki muhalefet partilerine bakınız. Bırakınız 2023, 2071 vizyonunu. Bu muhalefette bir Marmaray vizyonunu gören var mı? Bu muhalefette hızlı tren vizyonunu gören var mı? Biz İstanbul'da Marmaray çoşkusunu yaşarken muhalefetin genel müdürü Ankara'da son derece seviyesiz edep dışı şekilde bu ülkenin Başbakanına hakeret ediyor. Bunlar bugüne kadar 10. yıl Marşını söylediler. Peki ne yaptınız arkadaş? Nereye kaç kilometre raylı sistem döşediniz? Sıfır. Bunlarınki hep tekrar. Maalesef netice yok. Biz icraat. Marmaray'ın dualarla açılmasını Diyanet İşleri Başkanımızın dua etmesini Japonya Başbakanı dahi ellerin semaya açılmış olmasını birileri pek yadırgadı. Bu ülkenin ilk Meclis'i Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının iştirak ettiği dualarla açılmışken Marmaray'ın dualarla açılması sizi neden rahatsız ediyor. Bu ülkenin İstiklal Marşı'nda dua vardır. Nedir bu dua. Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. Bu dörtlükten bunların haberi var mı? Bunlar bunu iki dörtlükten oluşuyor sanıyorlardır. Marmaray'ın açılışında dua edilemsinden rahatsız olanlar İstiklal Marşımızı da tanımıyor.

"ALTINI KALIN ÇİZGİLERLE ÇİZİYORUM"

Marmaray'ın açılışında ortaya çıkan mazara hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Türkiye'de bir kutuplaşma, bir farklılaşma kesinlikle yoktur. Bu yönde muhalefetin çabaları olmasına rağmen Türkiye birbirine kenetlenmiştir. Başkasının yaşam tarzını kısıtayarak, baskıları muhafaza ederek uzlaşma olmaz. Kendi yaşam tarzınızı herkese dayatıyor kendinizi ülkenin ve devletin sahibi görüyorsanız burada uzlaşma olmaz. Yeni Türkiye'de imtiyazlara yer yoktur. Altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum Türkiye'nin sahibi 76 milyonun tamamıdır. Ortak değerlerimizin sahibi 76 milyonun tamamıdır. Kimse kendisini dışlanmış hissetmesin. Gecikmiş hakları teslim ediyoruz. Hayat tarzları kısıtlanmış vatandaşlarımızı rahatlatıyoruz.

"NE OLDU?"

Türkiye'de olan normalleşmedir. Normal olan inançların gizlenmesi değil özgürce yaşanmasıdır. Başı örtülü kızların üniversiteye girebilmesi değil üniversite kapısından çevrilmesi anormaldir. Başörtülü bayanların TBMM'ye girmesi değil girememiş olması garebettir. Ne oldu. Bir şey oldu mu? Bakın normalleşti. şimdi sevgi taçlandı, dayanışma taçlandı, Farklı zemine oturdu. Benim bu ülkede başı açık ve kapalı kardeşlerimin arasında sorun yok ki. Kamuoyu araştırmalarına bakııyorsunuz yüzde 72,73,74 buralardan netice geliyor. Bugüne kadar yaptığımız hiçbir reform birilerine imtiyaz için yapılmamıştır. Başı örtülü kadınlarımız gibi başı açık kardeşlerimizin bu tercihleri bizim teminatımız altındadır. Bu ülkeyi bu Cumhuriyeti CHP değil millet kurmuştur. CHP'nin direnişine rağmen millet demokrasiyi getirmiştir.

"MARMARAY KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİLDİR"

Demokrasinin en sadık bekçisi biziz diyorlar. Ne Cumhuriyet ne Marmaray birilerinin tapulu malıdır. Marmaray hızlı tren hastaneler 3 sene sonra 14 vilayetimizdeki şehir hastanelerimiz bittiği zaman Türkiye'yi, farklı konuşacaksınız. Bu hastanelere geldikleri zaman tedavi edildikleri zaman diyecekler ki biz nasıl bir dünyada yaşıyoruz. Dünya Bankası Başkanı Sağlıkta Türkiye'yi örnek gösteriyoruz' dedi. Bu çok ilginç. Bizimle görüşmek istediler.

"UZAYDAN GELMİŞ GİBİ MUAMELE EDİLEN KESİMLER OLMAYACAK"

Yeni Türkiye Meclis'in açıldığı günki Türkiye'dir. Yeni Türkiye 76 milyonu eşit gören Türkiye'dir. Yeni Türkiye ortak hedeflere birlkikte yürüyen Türkiye'dir. İlk Meclis'te olduğu gibi aşağılama, ret, inkar, asimilasyon olmayacak. Yeni türkiye'de geçmişim zincirleri olmayacak. Yeni Türkiye'de kendisini misafir gibi hisseden kendisine uzaydan gelmiş gibi muamele edilen kesimler olmayacak.

" O ŞEHİT AĞACINA KÜNYE ASMAK İÇİN SABIRSIZLANANLAR VAR"

Eski Türkiey'den bugüne devrolunan sorunumuz terör sorunudur. Terör meselesinin de devam edeceğine inanmadık. Ciddi zaman kaybettik. Bu meselenin üzerine cesaretle gittik. Hem içeriden hem dışarıdan bu meslenin çözümüne engellemek için direnç sergilediklerine şahit olduk. Meselenin çözüm noktasında umutsuz olmadık. Meselenin üzerii örtmedik. Kızılcıhamam ilçesinin merkezinde şehit ağacı vardır. Türkiye her şehit verdiğine o şehit ağacına askerlerin künyesi çakılıyor. O ağacın üzerinde 8 bine yakın künye bize tarihimizi, şehitlerimizi hatırlatıyor. Son 1 yılda o şehit ağacına terör nedeiyle şehit olmuş askerimizin künyesi çakılmadı. Birilerinin o ağaca yeni künye çakabilmek için sabırsızlandığını biliyorum. Türkiye'de 1 yıldır acı haberler almıyoruz. Terör nedeniyle ocaklara ateş düşmüyor. Bu süreci bozan bu vebalin altında kalır. Herkese sesleniyorum. Gidin bölgede siyaset yapın. Demokrasi mücadelesi verin. Biz çalışıyoruz ve çalışacağız. O zaman bölge çok farklı bir hale gelecektir. Bizim niuyetimiz gayet açıktır. Silahların susmasını siyasetin konuşmasını istiyoruz. Silahların devreden çıkması ve siyasetin sorumluluk alması için çalışıyoruz.

"CHP SANDIKTAN UMUDU KESİNCE..."

30 Mart 2014 seçimlerine doğru ilerliyoruz ve çalışmalarımız belli bir noktaya gelmiş bulunuyor. Sahadaki araştırmalarımızı yaptık. Temayül yoklarımız 16 şehirde yapıldı. 9 Kasım'da da yeni 14 büyükşhir de temayül yoklamasını yapacağız. Tabi bu arada meclis listeleri ile ilgili bu konudaki süreyi 1 ay uzattık. Tüm adaylarımızı belli takvim içinde üst kurul olarak çalışma yapıp neticeyi de açıklayacağız. Bizim derdimiz birilerine makam tesis etmek değil. Araştırmalara baktımız zaman Ak Parti gücüne güç katarak yoluna devam ediyor. Ülkemizde 2 seçimenden biri Ak Parti diyor. 30 büyükşehirde artık tek meclis var. O Büyükşehir belediye meclisidir. Seçim sürecinde sadece adayın genel merkezin çalışması yetmiyor. Muhalefet sandıktan umudunu kestiği için sokak olaylarını kışkırtmak suretiyle tehlikeli oyunların içine giriyor. CHP eli kanlı örgütlerle içli dışlı yer alıyor. Günü saati geldiğinde millet muhalefete hakettiği cevabı verecektir. Sahalda en çok biz olacağız.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER