ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 14:51

Doktorlar hakim karşısında

Doktorlar hakim karşısında

Gezi parkı olayları sırasında Dolmabahçe’deki Bezmialem Valide Sultan Camii’nde yaralı eylemcilere yardım ettikleri iddia edilen iki doktorun yargılanmasına devam edilirken, sağlıkçılar adliye önünde açıklama yaptı.


Gezi parkı olaylarında yaralıları tedavi ettikleri gerekçesiyle yargılanan Dr. Erenç Dokudan ve Sercan Yüksel için İstanbul Tabip Odası, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği (TODAP) duruşma öncesi ortak basın açıklaması yaptı.

"İYİ HEKİMLİK YARGILANAMAZ"

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, hekimlerin hastasını hastanede veya muayenehanesinde beklemediğini belirterek, hastanın muhtaç olduğu ve yaralandığı anda oraya gidip hastayı tedavi ettiğini söyledi.

Erez, “Hekimsen vicdan sahibiysen, bir eylem görüyorsan, o eylemde de insanların yaralanacağını zaten biliyorsan, vicdanlı hekimsen sen de onlarla birlikte yürüyeceksin ki bir hadise olduğu vakit gidip müdahale edebilesin. Gidip de hastanede muayenehanede bekleyemezsin” diye konuştu.

Adliye önünde toplanan çeşitli guruplar adına İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi İncilay Erdoğan tarafından yapılan açıklamada iddianameden bazı bölümler okundu.

“Yaralı halde camiye sığınan, eylemci olan olmayan herkese o koşullarda sağlık hizmeti sunmaya çalışan hekimler, suç işleyen birine, yakalanmaması için imkan sağlayarak suçluları kayırmakla suçlanıyor’’ diyen Dr. Erdoğan, bugün 2 hekimle birlikte 255 kişinin Gezi olayları davasından yargılandığını hatırlattı.

Dr. Erdoğan, demokratik protesto hakkını kullananların tedavi edilmesinin suç haline dönüştürülemeyeceği öne sürerken, “Yasalarınız, genelgeleriniz, yönetmelikleriniz ne derse desin bizler bu topraklarda binlerce yıldır olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sadece hekimliğin gereklerini yerine getireceğiz. Değerlerimize sahip çıkacak, genç hekim meslektaşlarımızı da yalnız bırakmayacağız. Gezi hekimliği, sokak sağlıkçılığı ve insanlık yargılanamaz’’ dedi.

Ellerinde, “İyi hekimlik yargılanamaz’’, “İyi ve onurlu hekimlik için mücadeleye devam’’ gibi İngilizce ve Türkçe pankartlar taşıyan grup daha sonra duruşmayı takip etmek üzere adliye binasına girdi.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER