ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Aralık 2012 Çarşamba 10:54

Doğu'da kış maratonu


Van, Bitlis ve Muş'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 309 köyle ulaşım sağlanamıyor.
    
Van İl Özel İdaresi Karla Mücadele Birimi'nden alınan bilgiye göre, kentte önceki gün etkili olan kar yağışı sonrası Van merkez ve ilçelerde ulaşıma kapanan 218 köy yolundan 139'u iki gün süren çalışmayla açıldı.
    
Halen 79 köy yolunun kardan kapalı bulunduğu kentte, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarının 80 iş makinesi ve 150 personelden oluşan 15 ekip ile aralıksız sürdüğü bildirildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi yetkilileri de kar yağışı nedeniyle Van-Bahçesaray karayolunun Çatak yol ayrımından sonraki bölümünün ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin, olumsuz hava koşulları nedeniyle henüz çalışma başlatamadığını kaydetti.
    
     -Bitlis-
    
     Kar yağışı ve tipi nedeniyle 85 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis'te de yolların ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.
     Kar kalınlığının kent merkezinde 70, yüksek kesimlerde ise 80 santimetreye ulaştığını bildiren yetkililer, belediye ve karayolları ekiplerinin de yollarda kar temizleme çalışması yürüttüğünü belirtti.
     Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle vatandaşları don ve buzlanmaya karşı uyardı.
    
     -Muş-
    
     Muş'ta önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, kent merkezi ve ilçelere bağlı 145 köy ile ulaşım sağlanamıyor.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmaların 13 ekiple sürdürüldüğünü belirterek, aralıksız süren kar yağışı nedeniyle açılan köy yollarının tekrar ulaşıma kapandığını söyledi.
     Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise Muş-Bingöl karayolu Buğlan Geçidi, Muş-Erzurum karayolu Seferek Geçidi ile Muş-Kulp karayolu Kozda Dağı mevkilerinde ekiplerin yol temizleme çalışması yürüttüğünü ifade etti.
     Kar kalınlığının kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi bulduğu ve kar yağışının hafta boyunca devam edeceği kaydedildi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER