ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2013 Cuma 10:20

Doğu'da kış


Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Ardahan'da ölçülürken, bölgede çığ uyarısı yapıldı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz'den gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan ve soğuk havanın etkili olduğu bölgede gün boyu aralıklarla kar yağışı bekleniyor.
Kar kalınlıkları Erzurum kent merkezinde 18, Ağrı'da 33, Kars'ta 11, Ardahan'da 11, Iğdır'da 16, Palandöken Kayak Merkezi'nde 65, Konaklı Kayak Merkezi'nde 81, Sarıkamış'ta 27 santimetre olarak ölçüldü.
Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 22, Kars'ta 17, Ağrı'da 14, Erzurum ve Erzincan'da 13 ve Iğdır'da 6 derece olarak kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da sıfırın altında olmak üzere Kars ve Erzurum'da 8, Ardahan'da 7, Ağrı'da 6, Erzincan'da 2, Iğdır'da 2 derece olması tahmin ediliyor.
- Çığ uyarısı
Bu arada, meteoroloji yetkilileri Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kesimlerde devam eden kar yağışı nedeniyle eğimi fazla olan yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğunu ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.
Yetkililer, hava sıcaklıklarının düşüş göstereceğini belirterek, soğuk hava nedeniyle buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda vatandaşları uyardı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER