ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Aralık 2014 Çarşamba 22:37

Doğan Cüceloğlu hem güldürdü, hem düşündürdü...

Doğan Cüceloğlu hem güldürdü, hem düşündürdü...

Cüceloğlu, söyleşiye katılanlara tavsiyelerde bulundu.


 Yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Yeşilköy'de bulunan Konyalılar Vakfı Handan Birim Kültür Merkezi'nde, vakıf tarafından düzenlenen 'Hayata dair' isimli bir söyleşiye katıldı.

Davetlilere esprileriyle eğlendiren Cüceloğlu, hayatın içinden verdiği örneklerle de aynı zamanda düşündürdü. İnsanların gündelik hayatta başkalarıyla olan ilişki durumunu ele alan Cüceloğlu, sorumluluk kavramının önemine dikkat çekti.

Cüceloğlu, İnsanların iç dünyasında önemsenme, kabul edilme, değer görülme, güvenilme ve sevgiye layık olma gibi evrensel özellikleri vardır. Yaş, din, dil fark etmez. Bu özellikleri taşır insan. Yaptığı seçimlerin farkına varma, ondan sorumluluk alma, nasıl bir gelecek yarattığının farkında olma çok önemlidir. Ben birçok ilişki öykülerini dinledikten sonra şuna inandım; bir insan kendiyle olan ilişkisini düzeltmeden, kendine yaptığı tanıklığın farkına varmadan diğer insanlarla olan ilişkisini sağlıklı bir şekilde yola koyamaz. Bir anne-babanın, bir öğretmenin yapabileceği en önemli şey kendi gözüne hesap veren insan yetiştirmektir dedi.

 


HER HAFTA AİLE TOPLANTISI YAPIN


Kişinin, çevresindekilerle ilişkilerinin nasıl güçlü kalabileceğini anlatan Cüceloğlu, aile fertlerinin her hafta toplantı yapması tavsiyesinde bulundu. Cüceloğlu, Önemli olan sonuç değil, önemli olan benim yatmadan önce şunu söylemem; bugün yapabileceğimin en iyisini yaptım. Yatarken coşkuyla yattım. Allah'a şükürler olsun. Hayatımızı anlamlı kılabileceğimiz bir yolculuk içindeyiz. Her gün en az 15 dakika, en fazla 30 dakika kendimize yatırım yapalım. Çünkü siz olmazsanız, ilişki içinde olduğunuz diğer insanlar da değerini kaybeder. Her hafta en az 30 dakika, en fazla 90 dakika aile toplantısı yapın. Bu toplantıda ailenin değerlerini keşfedin. Bu aileyi yönetecek değerler nelerdir, bunun sohbetini yapın diye konuştu.


Söyleşinin ardından, Cüceloğlu'na Konyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adil Öngel tarafından kumaş bir atkı hediye edildi. Daha sonra davetlilere Konya böreği, Konya sarması ve tatlı ikram edildi.



FOTOĞRAFLI


 
















KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER