ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2014 Cumartesi 16:21

Diyarbakır'da asker şehire indi

Diyarbakırda asker şehire indi

Çevre illerden çok sayıda polis takviyesinin gönderildiği Diyarbakır’da askerler bir kez daha şehre indi.


Diyarbakır'da HDP ve DBP'nin de aralarında bulunduğu bazı kuruluşların, 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' adı altında yaptığı eylem çağrısı ve bugün yapılacak yürüyüş öncesi kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Askerler kente indi ve stratejik noktalarda konuşlandı.
 
Aralarında HDP ve DBP gibi siyasi partiler ve bazı sivil toplum örgütleri, IŞİD saldırıları altında bulunan Kobani'ye destek vermek için 'İnsanlık için Kobani için 1 Kasım'da küresel eylem' adı altında eylem çağrısı yaptı. Diyarbakır'da bugün yapılacak yürüyüş öncesi kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır'da 6- 7 Ekim günlerinde yaşanan ve 12 kişinin öldüğü, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği olaylar sırasında, kente inen askerler bugün yine kente güvenlik önlemi aldı. 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, zırhlı araçlarla birlikte indikleri kentin önemli noktalarında polis ekipleriyle birlikte konuşlandıkları görüldü. Diyarbakır'a aralarında Bingöl, Elazığ, Giresun'un da bulunduğu bir çok il ve ilçelerden Jandarma Özel Harekat Timleri geldi.

Diyarbakır'da askerin yanı sıra polis ekipleri de zırhlı araçlarla kentte devriye geziyor. DBP'nin kepenk kapatma eylemi yapılmayacağını açıklamasına karşın bazı bölgelerde esnaf işyerlerini açmadı. Bir çok esnaf da tedirginlik içinde işyerlerinin önünde bekledi. Banka şubeleri de 6- 7 Ekim olayları sırasında saldırı hedefi olan ATM'lerin kepenklerle kapattı.

YÜRÜYÜŞ OLAYSIZ

Diyarbakır'da, 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' adı altında Kobani'ye destek vermek için düzenlenen yürüyüş saat 12.30 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi'ndek Koşuyopu Parkı'ndan başladı. Daha önce Koşuyolu Parkı'ndan Sur İlçesi'ndeki Dağkapı Meydanı'na düzenleneceği yürüyüşün güzergahı sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve valilikle yapılan görüşmeler sonunda Koşuparkı'ndan yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki İstasyon Meydanı'na gerçekleştirildi.

Yürüyüş sırasında kollarında 'görevli' yazılı bantlar bulunan DBP'li görevliler el ele tutuşarak, güvenlik önlemi adı. Polis ekipleri de yürüyüşe katılanların belirlenen güzergah dışına çıkmamaları için cadde ve sokak başlarında TOMA ve zırhlı araçlarla önlem aldı. Bir polis helikopteri de kent üzerinde uçuşlar gerçekleştirdi.

Abdullah Öcalan'ın posterlerinin taşındığı yürüyüşe katılan sık sık IŞİD aleyhine sloganlar attı. Kalabalık daha sonra mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'nda toplandı.

20 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI YÜRÜYÜŞ VE MİTİNG OLAYSIZ BİTTİ

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yapılan ve yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı mitingde de sıkı güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüş ve miting polis helikopterinden Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne canlı görüntülü olarak verildi.

Konuşmaların ardından mitinge katılanlar olaysız dağıldı. Parti otobüsü üzerinden dağılanlara sık sık, Türkçe ve Kürtçe "Geldiğimiz gibi demokratik bir şekilde dağıtacağız" anonsları yapıldı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ ASKER KORUMASINDA

Diyarbakır'da, yürüyüş ve miting olaysız sona ererken, askeri zırhlılarla birlikte kente inen Jandarma Özel Harekat Timleri başta Diyarbakır Valiliği ve adliye binası olmak üzere kamu kurum ve kuruluş binalarında, zırhlı araçlar, TOMA'lar eşliğinde çevik kuvvet ekipleri ise cadde ve sokaklarda güvenlik önlemi aldı. 

Kentin merkez, Sur, Bağlar ilçelerinde kepenklerin hemen hemen tümü kapatılırken, Yenişehir ile Kayapınar ilçelerinde kepenkler kısmen kapandı.

ATM'LERE DE KEPENK İNDİRİLDİ

Diyarbakır'da 6-7 Ekim olaylarında şube ve ATM'leri zarar gören bir çok banka şubeleri ATM'lerinin de zarar görmemesi için bu kez dün geceden önlem aldı. Bazı banka şubeleri daha önce kapatmadıkları ATM'lerinin bulunduğu bölümlerdeki otomatik kepenklerini de indirdi. Söz konusu bankalarda para çekmek veya yatırmak isteyen vatandaşlar ise bu durumdan mağdur oldu.
KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER