ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2014 Çarşamba 16:19

Diyarbakır Valiliği’nden operasyon açıklaması

Diyarbakır Valiliğinden operasyon açıklaması

Diyarbakır’da, 6-7 Ekim olaylarında 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara karıştıkları iddia edilen 16 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından açıklama yapıldı.


Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada 6-7 Ekim olaylarında kişinin öldürmesi olayına karışanlara yönelik Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 16 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca 4 kişinin öldürülme olayına karışan 5 kişinin de arandığı belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır’da 7 Ekim 2014 günü güvenlik kuvvetlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik molotof kokteylli, taşlı, el yapımı bombalı ve silahlı saldırı, yolu trafiğe kapatarak lastik yakma, vatandaşlara ait araçlara ve iş yerlerine yönelik saldırı eylemleri esnasında; Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökguz isimli 4 kişinin öldürülmesi ve Yusuf Er, isimli bir şahsın yaralanması ile sonuçlanan eyleme karıştıkları gerekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında yapılan projeli çalışmalar neticesinde yaşı büyük 19 kişi ve yaşı küçük 2 kişi olmak üzere toplam 21 şahsın yakalanabilmesi, suç ve suç unsuru malzemelerin ele geçirilebilmesi amacı ile 03 Ekim 2014 günü 01.00 - 07.00 saatleri arasında eş zamanlı planlı operasyon yapılmıştır. 18 adreste yapılan aramalarda, 2’si yaşı küçük olmak üzere toplam 16 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 5 kişi ile ilgili olarak ise, yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir.Yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği A.S. isimli şahsın ikamet aramasında, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 4 adet kuru sıkı tabanca ele geçirilmiştir. Bahse konu ile ilgili çalışmalarımız detaylı olarak devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER