ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2013 Çarşamba 14:01

DİSK'ten geri adım!

DİSKten geri adım!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko şimdilik Taksim'e yürümekten vazgeçtiklerini açıkladı.


DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs kutlamaları için toplanıp Taksim’e yürümek isteyen gruplara yönelik polisin yaptığı müdahaleye tepki gösterdi.

Kani Beko, Şişli’deki konfederasyon binası önünde gazetecilere açıklama yaparak çıkan olayları değerlendirdi. İşçi ve emekçilerin yaşananları hak etmediğini belirten Beko, “Bugün Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekteri bizimle birlikte olmak istiyordu. Az önce kendisiyle tekrar görüştüm. ‘Ben Türkiye’de yaşananlara bir anlam veremiyorum’ dedi. Avrupa’da ve birçok ülkede olaylar olmamış, işçilerin kanadı kırılmamış. Hiçbir ülkede işçilere gaz bombası atılmamış. İşçiler kendi özgür iradeleriyle 1 Mayıs’ı kutlamış. Ama Türkiye’de ve Taksim’de işçilere karşı uygulanan tam bir diktatörlüktür” dedi.

Çıkan olaylar sırasında birçok yerde işçi ve emekçilerin gaz bombalarından etkilenerek hastanelere kaldırıldıkların anlatan Beko, “Bunların sayılarını tespit etmek için çok çaba harcadık ama tespit edemedik. Çocuklara varıncaya kadar yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Bu basın açıklaması ön açıklamadır. Daha sonra diğer konfederasyonlarla birlikte tekrar İstanbul’da ve sokaklarda polislerin arkadaşlarımıza, işçilere karşı yapmış oldukları saldırıyı, bu devlet terörünü yapacağımız basın açıklamasında sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

Beko, şu ana kadar yapılan müdahalelerin bundan sonra devam ettirilmemesini isteyerek, “Lütfen işçi arkadaşlarımıza bu dakikaya kadar yaptıklarınızı tekrar yapmayın. Bu insanlar kutsal insanlar, bu ülkenin insanları. Bu insanlara sabah yaptıklarınızı yapmış olduğunuz saldırıları kınıyoruz. İşçi arkadaşlarımıza İstanbul sokaklarının açılmasını ve sokakların açılmasından sonra arkadaşlarımızın evlerine gideceğini, evlerine dönerken bu arkadaşlarımıza bir saldırıda bulunmamalarını, işçi arkadaşlarımıza gaz bombaları atılmamasını diliyorum. Bu ülkede gaz bombası atılacaksa çetelere atılması lazım. Bu işçi arkadaşlarımız barikatı, gaz bombasını hak etmedi. Ben DİSK Başkanı olarak başta valiyi ve İçişleri Bakanı’nın işçilere karşı saldırısını kınıyorum” dedi.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER