ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Nisan 2014 Perşembe 11:17

Dışişleri'ni dinleyen hain kim?

Dışişlerini dinleyen hain kim?

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan çok bir görüşmenin kaydedilip seçim öncesinde servis edilmesiyle ilgili yürütülen casusluk soruşturmasında kritik bir gelişme oldu.


Dışişleri Bakanlığı'ndaki çok gizli Suriye zirvesinde yapılan konuşmaların kaydedilip seçim öncesinde servis edilmesiyle ilgili yürütülen casusluk soruşturmasında kritik bir gelişme yaşandı.

Olayda, dinlemenin nasıl yapıldığı ortaya yavaş yavaş gün yüzüne çıkarken, dinlemeyi yapan kişinin de kim olduğunun tespit edildiği iddia edildi.  

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapılan derin soruşturmanın sonunda dinlemenin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odasında, oturma grubunun yanında bulunan masa telefonuna koyulan böcek ile yapıldığı öne sürüldü. 

Davutoğlu'nun odasına böcek mi yerleştirildi

Bakanlıkta yapılan toplantının programa alınmasının ardından böceğin telefona yerleştirildiği ve toplantının hemen ardından yerinden alındığı belirlendi. Böceği koyan casusun ise alt düzey bir Dışişleri personeli olduğu öğrenildi.

MİT böceği kimin koyduğunu tespit için çok titiz bir çalışma yürüttü. Üst düzey bürokratlardan, hizmet görevlilerine kadar her ihtimal ele alındı. Dinlemenin yapıldığı odaya ve odanın bulunduğu kata belli bir tarih aralığında giren herkes tek tek incelendi.

Soruşturma bir aşama daha ileri taşındı ve yapılan tetkikler sonrası şüpheli sayısı 4'e kadar indirilirken, MİT bu 4 isim arasından böceği koyan kişinin kim olduğunu tespit etti. Henüz ismi açıklanmayan personelin irtibatta olduğu kişiler de incelemeye alındı.

Soruşturma Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülecek

Dinlemeye ilişkin soruşturma, Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülecek. Casusluk soruşturmasını doğrudan yürütecek büro ise daha önce özel yetkili savcıların yürüttüğü soruşturmaların büyük bölümünü üstlenen "Anayasal düzene karşı işlenen suçlar" bürosu oldu. Soruşturma için MİT soruşturmasının tamamlanması bekleniyor.  

Olayın geçmişi

Suriye’deki Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’ne Irak Şam İslam Devleti örgütünün saldırı tehdidinin oluşması üzerine, Dışişleri Bakanlığı’nda kriz masası oluşturulmuştu.

Kriz masası toplantısından önce Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler makam odasında bir araya geldi. Devletin dört önemli ismi, gizlilik derecesi yüksek olan bu toplantıda, IŞİD saldırısı ve Suriye topraklarında yapılabilecek bir operasyon konusunda birçok boyutuyla ele aldı. Bu toplantının ses kayıtları, seçim öncesinde internet üzerinden yayıldı.

Böylece Davutoğlu’nun odası ve gizlilik derecesi yüksek bir toplantının dinlendiği ortaya çıktı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER