ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2014 Pazartesi 18:22

Dinlemelerle ilgili sıcak gelişme

Dinlemelerle ilgili sıcak gelişme

Adana'da 9 polisin tutuklanma talebi bir kez daha reddedildi...


'Yasadışı dinleme' iddialarıyla haklarında Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan 9 polisin tutuklanma talebi bir kez daha reddedildi.

Soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan, hazırladığı iddianamede, “Şüphelilerin tensiben tutuklanmasına yönelik yakalama emri çıkartılmasını” istemişti.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı S.K. ve Cumhuriyet Savcısı Ş.U., T.İ. ile F.Y.'nin şikayeti üzerine, 'yasa dışı dinlenme' iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamda şüpheliler, emniyet müdür yardımcıları İ.B., E.Y., Emniyet Amiri A.A., komiser F.M., polis memurları H.S., A.Ş., R.K., M.A. ile emekli polis başmemuru A.K. hakkınday Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

9 zanlı hakkında 'İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından ikişer kez cezalandırılması istenen iddianamey Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Savcı iddianamede şüphelilerin “tutuklamasını” istedi.

Bu talebi değerlendiren Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi, “Sanıklara isnat edilen suçların tarihi, sabit ikametgah ve iş sahibi olmaları, bu aşamada kaçacaklarına veya delilleri değiştireceklerine dair şüphe bulunmaması, müsnet suçların CMK’nın 100. maddesinde belirtilen suçlardan olmaması ve tutuklamanın tedbir niteliğinde olmasını nazara” alarak tutuklamanın reddine karar verdi.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 9 zanlıdan 8’i, nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi İbrahim Sağır tarafından 9 Nisan'da tutuklandı. Bir üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine şüpheliler, 14 Nisan 2014 günü nöbetçi 8. ve 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nce tahliye edildi. Savcı Ali Doğan’nın bu mahkemelere yaptığı itiraz reddedilince, bu kez bir üst mahkeme nöbetçi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Soruşturmada, müşteki konumunda bulunan 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı S.K., dosyadan çekildi. Savcının itirazı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirilmesine karar verildi. En son 5. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklama talebini incleyip, reddine karar verdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER