ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Aralık 2014 Pazartesi 17:10

Dink soruşturmasında sıcak gelişme

Dink soruşturmasında sıcak gelişme

Hrant Dink soruşturması kapsamında dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, ’’şüpheli’’ sıfatıyla ifade verdi.



Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade alma işlemleri devam ediyor. Soruşturmayı yürüten İstanbul terör ve örgütlü suçlar bürosunda görevli Savcı Yusuf Hakkı Doğan’ın Yargıtay’a atanmasından sonra dosyada görevlendirilen Gökalp Kökçü de ifade almaya başladı.

Savcının daveti üzerine sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, yaklaşık 3 saat şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Altay ifade işleminin ardından adliyeden ayrıldı.

CERRAH “ŞÜPHELİ”, TUNCEL “TANIK” OLARAK İFADE VERMİŞTİ"

Soruşturma kapsamında savcılık, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve emniyetteki paralel yapı soruşturmasında tutuklu bulunan eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, yine dönemin İstanbul İstihbarat Şube Başkanı Ahmet İlhan Güler ile cinayetin işlendiği dönemde İstanbul Vali Yardımcısı olarak görev yapan Ergun Güngör ve 2 polis memurunu "şüpheli" sıfatıyla ifadelerini almıştı. Savcılık davanın sanıkları Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve Ogün Samast’ın ise "tanık" sıfatıyla dinlemişti.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER