ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Eylül 2013 Cumartesi 08:17

Dikmen'deki saldırganlar böyle yakalandı!

Dikmendeki saldırganlar böyle yakalandı!

Saldırganlar, ilk önce Çetin Emeç Bulvarı’nda, EGM ve Polisevi’ni gören kaldırım kenarındaki çalılıklara saklandı.


Dikmen'de bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait binalara yapılan saldırının ayrıntıları belli olmaya başladı.

Yapılan ilk değerlendirmenin ardından saldırının DHKP-C tarafından yapıldığı belirtildi. Ankara Dikmen'deki roketatarlı saldırının ardından kayıplara karışan saldırganlar eylemden sonra polis tarafından takip edilerek bulundu.

Özel timle çatışmaya giren saldırganların biri ölü diğeri yaralı olarak ele geçirildi. Şahısların üzerinde tabanca ve el bombası çıktı. Saldırganlardan ölenin daha önce AK Parti Genel Merkezi’ne LAW silahlı saldırı gerçekleştiren Muharrem Karataş olduğu belirlendi. Yaralı olarak ele geçirilen saldırganın da Serdar Polat olduğu ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre, saldırıyı gerçekleştiren Muharrem Karataş ve Serdar Polat, Ankara-Konya karayolu Kepekli mevkisine ulaşmak için olay yerinden kaçarken, polis 5 dakika içinde güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıların eşkalini tespit etti.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yaklaşık 5 bin polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda da özellikle Dikmen, Keklikpınarı ve Oran Sitesi bölgelerini ablukaya aldı.

Projektörlü helikopter ve kokuya duyarlı köpeklerle de iz süren polis, zanlıları Keklipınarı Akpınar Mahallesi'nde sıkıştırdı. Zanlıların silahla ateş açmaları üzerine çıkan çatışmada Muharrem Karataş ölü, Serdar Polat ağır yaralı olarak ele geçirildi. Polat, Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Karataş'ın cesedinde savcılık incelemesi sürüyor.
RPG 7 roketatarla saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan saldırganların üzerinden çok sayıda el bombası ve silah ele geçirildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER