ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Ekim 2014 Cumartesi 14:08

Dikkat çekmek için balon uçurdular

Dikkat çekmek için balon uçurdular

Kadıköy'de özel bir hastane meme kanserine dikkat çekmek için farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.


Kadıköy'de özel bir hastane meme kanserine dikkat çekmek için farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Meme kanserini yenen ve tedavi gören yaklaşık 100 kadın üzerinde "Farkındayım, Korkmuyorum" yazılı 1000 balonu gözyüne bıraktı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Ekim ayı "Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" olarak belirlenmişti. Kadıköy’de özel bir hastanede "Meme Kanseri Biçimlendirme Ayı" nedeniyle meme kanserine dikkat çekmek için bir etkinlik düzenledi. Meme kanserini yenen ve tedavisi süren yaklaşık 100 kadın, meme kanserine dikkat çekmek için saat 13.00’te hastanenin bahçesinde toplandı. Katılımcılar, önce hastane bahçesine kurulan dilek ağaçlarına hastalıkla mücadele eden hastalara umut olması için meme kanserini nasıl yendiklerini anlatan notları astı. Kadınlar daha sonra üzerinde "Farkındayım, Korkmuyorum" yazılı 1000 balonu gökyüzüne bıraktı.

Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Babek Tabandeh, etkinlikle yaptığı açıklamada, "Bu kadar yaygın bir hastalıkla savaşma yollarını da artık iyi bilmemiz gerekiyor. Meme kanseriyle mücadelede erken tanı çok büyük önem taşıyor. Özellikle 40 yaş üstü kadınların her yıl mamografi çektirmesi gerekiyor. Bu nedenle ilk olarak tetkiklerin düzenli bir şekilde yapılmasını öneriyoruz. Hastalıkla mücadele sürecinde ise moral en büyük ilaçlardan. Stresten uzak durulmalı, hastanın morali yüksek olmalıdır" dedi.













KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER