ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 13:53

Dev patatesin ağırlığı 22 kilo olarak ölçüldü

Dev patatesin ağırlığı 22 kilo olarak ölçüldü

Dev patatesin ağırlığı 22 kilo olarak ölçüldü.


Hatay’da yetişen 22 kiloluk tatlı patates görenleri şaşırtıyor. Hatay’ın Samandağ ilçesinde Mithat Fatmaoğulları tarafından evinin bahçesinde yetişen dev patatesin ağırlığı 22 kilo olarak ölçüldü. 22 kiloluk patates için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruda bulunacağını söyleyen Fatmaoğlulları sonucu heyecanla beklediğini söyledi.

Yaklaşık 3 ay önce eşi ile birlikte kendi evlerinin bahçesine tatlı patates eken Mithat Fatmaoğlulları (60) patateslerin kazım aşamasında gördüklerine inanamadı. Ektikleri tatlı patatesin büyüklüğü karşısında şaşırdıklarını anlatan Fatmaoğulları büyük uğraşlar sonucu ektikleri yerden çıkardıkları patatesleri tarttıklarında birinin 22 diğerinin ise 8,5 kilo olduğunu gördüklerini söyledi. Hayatı boyunca bu kadar büyüklükte bir patates görmediğini anlatan Fatmaoğulları "Bitki olgunluğa erdiğinde toplamak için toprağı kazdık. Normalden kat kat büyüklükte dev bir patatesle karşılaştık. Topraktan çıkartıktan sonra patatesi tartık ve 22 kilo olduğunu gördük bizde Guinness rekorlar kitabına başvurmaya karar verdik." diye konuştu.

2 kök tatlı patatesten bu büyüklükte bir verim aldıktan sonra seneye birkaç dönüme daha patates ekmeye karar verdiklerini de sözlerine ekleyen Fatmaoğlulları, "Seneye birkaç dönüme daha patates ekeceğim. Böyle bir patatesin olması beni oldukça heyecanlandırdı ve patates ekmeye karar verdim seneye inşallah daha büyüklerini yetiştireceğim." dedi.






KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER