ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Haziran 2014 Salı 10:26

Denize atlamak için çıktığı kayalıkta mahsur kaldı

Denize atlamak için çıktığı kayalıkta mahsur kaldı

Denize atlamak için çıktığı kayalıkta mahsur kalan kişi, jandarma ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri tarafından kurtarıldı.


Fethiye'de denize atlamak için çıktığı kayalıkta mahsur kalan kişi, jandarma ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri tarafından kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Ölüdeniz Mahallesi'nde bir otelde çalışan 30 yaşındaki Umut Kömür, serinlemek için Sun City Beach Plajı yakınlarından denize girdi. Kömür, yaklaşık 400 metre yüzerek plajın karşısındaki ormanlık alana ulaştı.
Ormandaki patika yolları kullanarak kayalıklara çıkıp denize atlamak isteyen Kömür, yaklaşık 25 metre yükseklikte mahsur kaldı. Denize atlamaya cesaret edemeyen Kömür, kano ile denizde gezinti yapan turistlerden yardım istedi.

Turistler, kayalıklarda mahsur kalan Kömür'ün bulunduğu yeri Kumburnu Plajı'ndaki su sporları görevlisine bildirdi. Botla mahsur kalan kişinin yanına giden görevli, Kömür'ü bulunduğu yerden kurtaramayınca Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'na haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma, kayalıklarda mahsur kalan kişi için AKUT Fethiye ekibinden yardım istedi. Plajdan botla karşıya geçen ekipler ormandaki patika yolları kullanarak Kömür'ün mahsur kaldığı kayalıklara ulaştı.
Ekipler, halatlar yardımıyla kayalıktan inerek Kömür'ü denizde bekleyen bota ulaştırdı.

Plaja getirilen Kömür, ATV motorlu 112 Acil Servis ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra olay yerine gelen ambulansla, Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

- "Stres atmak için denize gittim"

Umut Kömür, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalıştığı iş yerindeki sorunlar nedeniyle stres atmak için denize gittiğini söyledi.

Yaklaşık 400 metre yüzerek kayalıklara çıktığını anlatan Kömür, "Denize atlamak için kayalardan aşağı indim. Ancak yüksek geldiği için atlamaktan vazgeçip geri dönmeyi denedim. Başarılı olamayınca da denizde gezinti yapan turistlerden yardım istedim. AKUT ve jandarma ekipleri gelip beni kurtardı. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.
AKUT Fethiye ekibi operasyon lideri Fatih Işık ise gelen ihbar üzerine harekete geçerek mahsur kalan vatandaşın bulunduğu noktaya ulaşıp, halatlar yardımıyla kayalıklardan kurtardıklarını ifade etti.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER