ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Şubat 2014 Salı 14:08

Deniz Baykal'ın evine kamera nasıl yerleştirildi?

Deniz Baykalın evine kamera nasıl yerleştirildi?

Hanefi Avcı’nın avukatından çarpıcı açıklamalar...


A Haber’de yayınlanan Sevilay Yükselir’in sunduğu Yüzde Yüz Siyaset programında Hanefi Avcı’nın avukatı Fidel Okan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a kurulan kaset komplosuyla ilgili konuştu.

Okan, Baykal'ın evine eski Çilingirciler Odası Başkanı Hasan adında birinin sokularak kamera yerleştirildiğini öne sürdü.

 Hanefi Avcı’nın avukatı Fidel Okan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Sayın Kılıçdaroğlu grup toplantısında dinleme kasetlerini, tapelerini okudu, daha ortada iddianame yok, bunları dinletti insanlara. Onun o dönem sorduğu soruyu hepimizin ona sormamız lazım, "kim servis etti bu kasetleri size, hangi savcı servis etti", buna cevap vermesi lazım, o dönem bilmiyordu, şimdi biliyor. Sayın Başbakan'ın açıklamalarını takip ediyor Sayın Baykal. Şunu söyleyebilirim, şu yapmıştır değil ama niye yapmıştır konusu önemli. Bunu istihbarat daire başkanlığında bulunan polisler yaptı. Bir Deniz Baykal'ın yedi bin kişinin dinlenmesi ile ilgili süreçle ilgili. Telefonları dinlendi, kimlerle ilişkisi olduğu anlaşıldı, bu anlaşıldıktan sonra bu insanlar baz istasyonundan takip edildi, yerler tespit edildi, eve girme meselesi kaldı, çok önemli bir istihbaratçıdan o dönem aldığı bilgi kendisi yasal işlem yapıyormuş gibi bu istihbaratçılarla beraber buraya yönlendirildi. çilingirler odası başkanı Hasan adında birisi. İki tane Hasan var, karışmasın. Çilingirciler Odası İstihbarat tarafından da bir seminere gönderildi. bu gerçekleşti, bu kişi yaptığı işin yasadışı olduğunu bilmiyordu. Kameralar yerleştirildi. Daha sonra görüntüler alındı sonrasında bu olay Akit gazetesine gönderildi. Baykal istifa ettiği gün, çok güzel bir istifa dilekçesi hazırlamış, bir karşı duruş olduğunu ifade etti. Bu komployu ortaya çıkartacağını söyledi sonrasında derin bir sessizliğe gömüldü. Aslında madem CHP Genel Başkanlığından istifa ediyorsun, siyasetten de ayrılır, 30 Mart'tan sonra CHP'de yeni birşey olursa diye bekliyor. Ayrı ayrı toplantılar düzenleyip, şu anki mevcut yönetim CHP'nin kalbine kurşunu sıkmıştır. Yaklaşık on bir yıldır bu yapılanmanın tehlikelerini sayıp sonra bunların hakim ve savcılarını yerden yere vurup sonra aynı savcıları kahraman ilan eden yönetim hiçbir şekilde tabandan destek görmeyecektir. Çünkü Türkiye'yi büyük bir uçuruma sürüklemeye çalışıyorlar. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER