ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2013 Çarşamba 12:50

Deney Hayvanları Kullanım Kursu başladı


Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Deney Hayvanları Kullanım Kursu açıldı. Fakülte Kurul Toplantı salonunda gerçekleştirilen kursun açılış töreni sonrası ilk ders verildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvan Deneyleri Etik Kurulu Sertifika Programı çerçevesinde düzenlenen Deney Hayvanları kursu yoğun ilgi gördü. Kursun açılışında konuşan Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Y. Kenan Dağlıoğlu, amaçlarının öncelikle yasal mevzuatla birlikte hayvanlar üzerinde yapılacak deneysel çalışmalar hakkında kursiyerlere eğitim vermek olduğunu söyledi. Dağlıoğlu, diş hekimlerinden veterinerlere, biyologlardan su ürünlerine kadar kurs verilecek kişilerin son derece geniş bir yelpazede olacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından ilk kurs zili çaldı. Eğitimler, Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇÜTF-DETAUM) ile Tıp Fakültesi interaktif eğitim dersliklerinde gerçekleştirilecek.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER