ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 15:17

Demek ki olaysız da oluyormuş

Demek ki olaysız da oluyormuş

Antalya’da, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden yaklaşık 250 kişi, eylemin ardından olaysız dağıldı.


Kobani’deki IŞİD saldırılarını protesto etmek isteyen yaklaşık 250 kişi, KESK Antalya Şubeler Platformu’nun çağrısıyla Aydın Kanza Parkı’nda toplandı. Olay çıkma ihtimaline karşı, parkın etrafına Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra TOMA ve akrep tabir edilen zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

IŞİD aleyhine sloganlar atan grubun Cumhuriyet Meydanı’na yürümek istemesi üzerine, gruba izin verilmeyeceği söylendi. Grubun kanaat önderleri ve polis arasında yürüyüşün sonlanacağı yer kararlaştırıldı. Polisin kesin olarak meydana yürüyüşe izin vermeyeceğini belirtmesi üzerine grup pankart ve flamalar eşliğinde Yüzüncü Yıl Caddesi üst yola indi. Grubun önü Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Son görüşmelerin ardından grubun Güllük caddesinden Yavuz Özcan Parkı’na yürümelerine izin verildi. Grup sloganlar eşliğinde parka kadar yürüdü.

KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, yaptığı basın açıklamasında IŞİD’in gittiği topraklarda ölüm saçtığını söyledi. IŞİD’in Türkmen, Arap, Ezidi binlerce insanı katlettiğini savunan Ayar, “Kobani bugün ateş altındadır. IŞİD, orada soykırıma hazırlanmaktadır. Bugün Kobani’de Kürt halkıyla beraber bütün halklar ve tüm insanlık yaşam ve onur mücadelesi veriyor. Kobani halkı 24 gündür bu direnişine tüm insanlığı çağırmaktadır. Türkiye emekçileri, demokrasi güçleri ve halkları bu çağrıya kulak vermiş, tüm illerde insanlık direnişini büyütmek için sokağa çıkmıştır. Demokratik ve barış içinde bir geleceği bugünden kurmak adına mücadeleyi büyümeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup sessizce dağıldı.







KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER