ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Aralık 2014 Perşembe 12:20

'Dedikodu cinayeti' sanıklarına müebbet istendi

Dedikodu cinayeti sanıklarına müebbet istendi

Adana'da resmi nikahsız eşi hakkında dedikodu yaptığını iddia ettiği 18 yaşındaki Sefa Azan'ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki A.A. ile kavgaya karışan 7 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Adana'da resmi nikahsız eşi hakkında dedikodu yaptığını iddia ettiği 18 yaşındaki Sefa Azan'ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki A.A. ile kavgaya karışan 7 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddiaya göre, Sefa Azan, bir süre önce ayrıldığı kız arkadaşı N.Ö.'nün A.A. ile nikahsız evlenmesi nedeniyle "Ben o kızla birlikte oldum" diye dedikodu çıkarmaya başladı. Bunun üzerine mahallede karşılaşan A.A. ile Sefa Azan arasında kavga çıktı. Kavga, araya girilmesiyle sona erdi. Bunun üzerine Azan'ın arkadaşı O.M., A.A.'yı arayarak ikiliyi barıştırmak için Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Tahsilli İlköğretim Okulu'nun bahçesine çağırdı. A.A., kabul etmesine rağmen buluşmaya gitmedi. 23 Eylül'de O.M.'yi arayan A.A., buluşmak için okula geleceğini söyledi. A.A. yanına babası 36 yaşındaki Mustafa Aslan, akrabası 31 yaşındaki Ahmet Salih Özaslan, kardeşi 15 yaşındaki C.A. ile arkadaşları 19 yaşındaki Bayram Öztekin, 20 yaşındaki Mert Özdeş, 15 yaşındaki N.D. ve 33 yaşındaki Gökhan Un'u alarak okula gitti. C.A. ile A.A. okulun bahçesine girerken diğerleri otomobilin içinde beklemeye başladı. Çıkan tartışma sonrası Sefa Azan, C.A. ile A.A.'yı bıçakla yaraladı.

KAÇMASINA ENGEL OLDULAR

C.A.'nın 'baba' diye bağırarak yardım istemesi üzerine Mustafa Aslan tabancayla, Ahmet Salih Özaslan da pompalı tüfekle okul bahçesine girdi. Mustafa Aslan kaçmaya çalışan Sefa Azan'ı kolundan yakalarken Ahmet Salih Özaslan da pompalı tüfeği doğrultarak doldur boşalt yapıp kaçmasını engelledi. Okul bahçesinde köşeye sıkışan Sefa Azan'a, Mert Özdeş, Bayram Öztekin, Ahmet Salih Özaslan, A.A. C.A. ve N.D. bıçaklarla saldırdı. Bu sırada Sefa Azan'ın kardeşleri Aykut Azan ile U.C.A. olay yerine gelip kaçmaya çalışan N.D.'yi yakalayarak elindeki bıçağı alıp polislere teslim etti. Sefa Azan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, yakalanan Ahmet Salih Özaslan, Mert Özdeş, Gökhan Un, Bayram Öztekin, Mustafa Aslan, A.A., C.A. ve N.D. tutuklandı.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, tüm sanıklar hakkında iştirak halinde çocuğu öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Aykut Azan ile U.C.A. hakkında ise basit yaralama suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

 













KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER