ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ekim 2014 Cuma 12:32

Davutoğlu:"Cahillerle konuşmak zor oluyor"

Davutoğlu:"Cahillerle konuşmak zor oluyor"

Başbakan Ahmet Davutoğlı il başkanları toplantısında konuştu.


DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI- Bir siyaset felsefesi fiyor ki, bizim görevimiz o şehri inşa etmektir. Hepsini tek tek eskisinden daha iyi inşa edeceğiz, Bitlisliler, Siirtlliler herkes görsün ki yıkılan yerlerde gül yetiştiren bir hükümet var. Ama vandallardan yıktıkları yerlerin tazminatını alacağız. Yeni Türkiye inşa edenlerin Türkiyesi olacak.

- Eski Türkiye'ye döndürmek isteyenler tarihin çöplüğüne atılacaklar.

- Yarın Hicri yılbaşının yıldönümü. Hicret bir insanlık sınavıydı.

-Eğer bir garip bir yetim bize doğru yürürse bütün dünya karşımızda olsa bile ona o kapıyı açarız. Suriyeli kardeşlerimzi hiçbir şey beklemeden bağrımıza bastık.

Yetimlerin başlarını okşadık. Bağrında bu kardeşlerimizin kamplarını barındıran bütün vatandaşlarımı selamlıyorum. Allah sizden razı olsun

- Bu bilince sahip olmayan ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, gecen hafta "Suriyelilere kapılarımız açmak Türkiye'ye ihanettir" dedi. Şimdi soruyorum bu kardeşlerimize kapılarımız açmak Türkiye'ye ihanet etmek mi? Kapıları kapatsaydık ey Kılıçdroğlu insanlığai hanet etmiş olurduk. Onlar bilmezler, anlamazlar... Vicdanı da kalbi de mühürlenmiştir.

- Irak ve Suriye'de 3 yıldır Türkmenler ve Araplar ölürken HDP'liler neredeydi?

- Bütün dünya karşımızda da olsa mazluma mazlum, zalime zalim diyeceğiz. Mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz.

- CHP 3.5 yıldır Esad'ın yanında yer alıyor. CHP ve HDP Suriye'den gelen o fotoğraflara sessiz kaldı. Zalim Esad Kerbela'da olduğu gibi binlerce insanı gazla öldürdü. 300 bin kişi öldü.

- CHP zalim karşıısında sustu. Cunku ideolojik mahalleden arkaşaı, Türkiye'nin Baas partisi CHP'dir. CHP önce kendi tarihini okusun, bilsin. Cahillerle konuşmak zor. Önce karşısına alıp ders vermek gerekiyor. İnsan rakibinin denk olmasını istiyor. Kobani nerde olduğu bilmesi beni şaşırttı.

- Türkiye’de ana muhalefet partisi boş. HDP de “Zalim bana dokunmuyorsa bin yaşasın” diyor. İki kelimede bir barış diyen HDP, IŞİD Kobani’ye saldırmasa onlarla kol kola yaşamaya devam ederdi AK Parti'nin 12 yıl içinde yaptıkları sadece bu ülkede benimsenmekle kalmıyor dünyada da çığır açıyor. Bugün bizim siyasetimiz Tükiye sınırlarını aşmıştır. Değerli başkanlar temsil ettiğiniz dava artık Türkiye’nin sınırlarını aşmıştır. Her yerde savunmalısınız.

Çözüm sürecinin getirdiği ekonomik kalkınma devam edecek. Onlar inadına yıkarken biz inadına inşa edeceğiz. Bizim Kobani’ye ne kadar yardım yaptığımızı halkı sokağa çıkana HDP çok iyi biliyor. Tam da bu olaylar sonrasında bir çok faaliyete hız verdik. Türkiye iki şeyi alnı anda yürütmeye kararlı. Hem çözüm sürecini devam ettireceğiz hem de kamu düzenin bu topraklarda egemen kılacağız. Çözüm süreci doğuya batıya kuzeye güneye, her yere anlatmalıyız. Çözüm süreci millidir. Yereldir, çünkü bizim tarafımızdan yürütülüyor. Özgündür, çünkü kendi enerjimizi tarih sahnemize çıkarmak istiyoruz.

- Türkiye'de muhalefet koltuğu boş, karşımıza çıkacak muhalefet arıyoruz.

- Bütün Suriyeliler gibi Kobani'deki kardeşlerimiz de bize emanettir.

- Esad rejiminin zulmüne susarsanız bize Kobani konusunda ders veremez. AK Parti Hicret'in, Muharremin, Kerbela'nın ruhunu temsil eden partidir.

- Bizim siyasetimiz Türkiye sınırlarını aşmıştır.

-Kardeşi kardeşe daha rahat kırdırmak için çözüm süreci dursun diyorlar. Etnik çatışma artsın istiyorlar. İnadına kardeşlik diyeceğiz.

AK PARTİ'DEN BİR İLK!

- MYK da bir karar aldık. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı her ay dönüşümlü olarak Türkiye'nin doğusunda, batısında farklı yerlerde, değişik illerde yapılacak. Gösteceğiz ki AK Parti Türkiye'nin partisidir.

- Aynsını diğerlerinden de bekliyoruz. HDP gelsin Trabzon'da Konya'da toplantısını yapsın. Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a Türk bayrağı ile gitsin.

- Hem çözüm sürecini hem de kamu düzenini bu toprklarda egemen kılacağız.

- Konforlu odalarda ahkam kesenler milli birliği koruyamazlar. Ateş çemberi ortasında bir umut ışığı olmaya devam edeceğiz. Etrafımızda ülkeler çarçalamk ile yüzyüze Türkiye tek umut ışiği olarak duruyor. Bunun için omuz omuza vereceğiz. Kamu düzenini korucağız bunu herkes bilmeli.

KILIÇDAROĞLU KIŞ UYKUSUNDAYDI...

- Sokaklar karıştığında Kılıçdaroğlu kış uykusundaydı.

- İsim ve soyisim değiştirmek için mahkeme kapılarında koşturmayacaksınız.

"BENİM İLK SOYADIM KALKAN'DI..."

Soyadını kanunu çıktığında köylere giden yetkililer öyle soyadları yazmış ki vatandaşlar istemiyor. Benim yakınlarımda var. Mesela benim ilk nüfusumda soyadım Kalkan’dı. Babam daha sonra değiştirmiş Davutoğlu oldu. Şimdi isim sahibi olmak kişinin kendi hakkıdır. Doğum ve ölümde kimse bildirmeyecek artık. Ölüm için bile bürokrasi yaratılmış. Eski Türkiye buydu. Kendini gösteriyordu Ben buradayım diye. Yeni devlet halkının hizmetindeki devlettir. Yeni Türkiye bu.

- Eski Türkiye'de devlet mutlaka kendini gösteriyordu artık devlet amir değil. TSK bünyesinde jandarmamız büyük hizmet vermiştir. Jandarmamız performasn görev dağılımı bakımından İç İşleri'ne bağlıdır.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

- Kişisel verilerin korunması kanununu çıkarıyoruz. Güvenlik tedbirlerini de arttıracağız. Motolof kokteyli ile bir yere yaklaşan silahlı ateş kullanıyor muamelesi görecek. Elinde motolof kokteyli ile ambulansa, otobüse yaklaşanlar terörist muamelesi görecekler.

- Toplumda terör havası yaratmaya kimse için izin vermeyeceğiz. Uyarıyorum! Şöyleydi, yaşı küçüktü falan denmesin. Maske takılarak toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılır mı? O görüntüsü ile suç işlemeye hazırlanıyordur. Bizde o suçu durdurmaya hazırız.

- Avrupa'da gözaltı süresi en az 24 saattir. Pakette özgürlükleri kısıtlayacak tek bir madde yok.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER