ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Eylül 2014 Salı 18:52

Davutoğlu Siber'i ziyaret etti

Davutoğlu Siberi ziyaret etti

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.



Kabulde konuşan  Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin güvenoyu alır almaz, yapılacak işleri tamamlayıp ikici kabine toplantısının ardından KKTC’yi ziyaret ettiğini söyledi.

Türkiye’de hangi hükümet göreve gelirse gelsin, hangi başbakan görev alırsa alsın ilk ziyareti KKTC’ye yaptığını ifade eden Davutoğlu, Türkiye ve KKTC arasındaki güvenin gücüne, gönül bağı ve işbirliğine dikkat çekti.

Davutoğlu, yeni hükümet döneminde Kıbrıs’la doğrudan görevli bakanlarla birlikte çalışacaklarını anlatarak, KKTC’ye gelecek suya değindi. Davutoğlu, Asrın projesinin önemine dikkat çekti.

Çok az ülkede demokrasinin KKTC’deki kadar güçlü, kurumsallaşmış, derin bir geleneğe sahip olduğunu da vurgulayan Davutoğlu, dünyanın birçok ülkesinde bulunmayan demokratik olgunluğun KKTC’de olduğuna işaret etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber de Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyeti mecliste ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Davutoğlu ve yeni hükümeti kutlayan Siber, başarılı bir hükümet modeli olmalarını temenni etti.

Davutoğlu’nun dışişleri b akanlığı döneminde Kıbrıs’ta çözüm için aktif bir politika izlediğine dikkat çeken Siber, Davutoğlu’nun yeni görevinde de hükümetiyle çözüm siyasetini sürdüreceğine inanç belirtti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER