ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 15:16

Davutoğlu: "Olayın arka planı araştırılıyor"

Davutoğlu: "Olayın arka planı araştırılıyor"

Başbakan Davuoğlu, Hakkari'deki hain saldırıyla ilgili, "Bu olayın arka planında başka kişiler varsa onlarla ilgili de gerekli takipler yapılacak" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari’de 3 askerin şehit edilmesi ile ilgili olayın faillerinin gözaltına alındığını söyledi. Davutoğlu, “Yüksekova’da askerlerimiz şehit edenler yapılan takiplerle yakalandılar ve adalete teslim edildiler. Soruşturmalar yürüyor. Bu olayın arka planında başka kişiler varsa onlarla ilgili de gerekli takipler yapılacak.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Ankaraya hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı VIP salonu önünde açıklama yaptı. Hakkâri Yüksekova’da Jandarma çavuş Ramazan Gülle ile jandarma erler Ramazan Köse ve Yunus Yılmaz’ın şehit edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucu, olaya karıştıkları yönünde ciddi deliller elde edilen kişilerin gözaltına alındığını belirtti. Davutoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Evvelsi gün hepimizin yüreğine bir ateş düşmüştü. Yüksekova’da bir uzman çavuşumuzu ve 2 erimizi kaybetmiştik. Ülke savunması için, milletimizin huzuru, ülkemizin bekası için şehadet şerbetini içmişlerdi. Hepimiz bu acıyı derinden hissettik. Biz bu acıyı yaşarken bir taraftan da hepinizin takip ettiği gibi kamu düzeninin tesisi ve suçluların mutlaka adalete teslim edilmesi için gerekli talimatları da vermiştik. Olayın olduğu andan bu yana Genelkurmay Başkanımızla, Hakkâri valimizle İçişleri Bakanımız ile sürekli temas halinde idik. Olayı en başından itibaren bütün güvenlik birimlerimiz yakından takip ettiler. Her türlü tedbiri alıp arka arkaya operasyonlar yapıldı ve bugün sizlin de açıklamalardan takip ettiğiniz gibi olayın mesulü olduğu yönünde güçlü deliller elimizde olan şahıslar gözaltına alındılar. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra adalete teslim edilecekler. Bu çerçevede Hakkâri Valimizin yaptığı açıklamada da görüldüğü gibi güçlü delillerle bu operasyonlar ve takipler neticesinde ilgili şahıslar şyu anda gözaltındalar.”

‘ÇÖZÜM SÜRECİ, KAMU DÜZENİN ALTERNATİFİ DEĞİLDİR’

“Çözüm sürecinin mevcudiyeti, kamu düzeni anlamında herhangi bir zaaf olacağı şeklinde telakki edilmemelidir ve algılanmamalıdır.” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz her zaman söylüyoruz; çözüm süreci kamu düzeninin alternatifi değildir. Kamu düzenini bozan kim olursa olsun, hangi gerekçe ile olursa olsun herhangi bir eyleme yöneldiğinde, şiddete yöneldiğinde kamu görevlileri her türlü tedbiri alır ve bu eylemi durdurur. Daha önce baraja yönelik saldırıda olan da budur. Kamu düzenine riayet edildiği zaman ise herkesin her türlü görüşü beyan etme hakkı vardır. Her türlü toplantı ve gösteri yapma hakkı da vardır. Ama kamu görevlilerimizin kamu düzeni için aldığı tedbirleri kıyas göstererek misilleme mantığı ile güvenlik birimlerimize saldırılar olursa buna da gereken cevabı veririz. Sorumlular adalete teslim edilir. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletini yaşatma konusundaki irademizden de kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bingöl’de önce görülmüştü polislerimizin şehadeti sonrasında sorumluları takip esnasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmişlerdi., Şimdi de Yüksekova’da askerlerimizi şehit edenler yapılan takiplerle yakalandılar ve adalete teslim edildiler. Soruşturmalar yürüyor. Bu olayın arka planında başka kişiler varsa onlarla ilgili de gerekli takipler yapılacak. Hiç kimse işlediği suçun karşılıksız kalacağı kanaatine kapılmamalıdır. Hükümetimiz de güvenlik birimlerimiz de güvenliği sürdürmelidir. Gerekli tedbirleri alacağız ve kamu düzenin ülkenin her bir tesis edene kadar da şiddet yanlılarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER