ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 10:30

Davutoğlu konuyu duyunca el attı

Davutoğlu konuyu duyunca el attı

AK Parti Kampı'nda söz alan bir milletvekili "Bir maden işçisi aradı, dışarıda yemek yemeleri yasaklanmış" dedi. Başbakan olaya el koydu...


AK Parti’nin hafta sonu düzenlenen Afyonkarahisar Kampı’nda, kapalı oturumda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlar, katılımcıların sorularını yanıtladı.

MADENE ANINDA MÜDAHALE

Yaklaşık 6 saat süren “genel görüşme” bölümünde Davutoğlu, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Kapalı oturumda söz alan bir milletvekili, “Sayın Başbakanım, kömür ocağında çalışan bir işçi kardeşimizden şimdi telefon geldi. Ocak sahibi dışarıda yemek yemelerine izin vermemiş ve yeraltında öğle yemeği yiyorlarmış” diyince Başbakan Davutoğlu Özel Kalem Müdürünü devreye soktu ve şikayette bulunan milletvekiline “Özel Kalem Müdürüm’le birlikte hemen Çalışma Bakanımız’ı arayın, benim talimatım olduğunu söyleyin, o ocağa derhal müfettiş göndersin. Eğer bu doğruysa ocak hemen kapatılsın” dedi.

OYNADIKLARI OYUNU BOZDUK

Yaklaşık 6 saat süren “genel görüşme” bölümünde Davutoğlu, vekillere “Biz ne savaşın içine gireriz ne de oyunun dışında kalırız. Türkiye’yi çevremizdeki ateş çemberine sokmak istediler. PYD de, Batılılar da önce peşmergenin Kobani’ye geçişini istememişti. Bizi ‘IŞİD’le mücadele’ adı altında bölgedeki savaşa sokmak istiyorlardı. Peşmergenin geçişine izin vererek Mehmetçiğin savaşa girmesini engelledik. Bu hamlemizle Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunu bozduk”
Genel görüşme bölümünde, “üç dönem” kuralı da gündeme geldi. Bu konudaki kararlılığa bir kez daha dikkat çeken Davutoğlu, üç dönemini tamamlayanların partide görev almayı sürdüreceklerini belirtti.  

Kaynak: Akşam

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER