ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Kasım 2014 Pazar 19:07

Davutoğlu Dersim için özür diledi

Davutoğlu Dersim için özür diledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tunceli’de yaptığı konuşmada, yanlışlık varsa düzeltmeye, devlet adına özür dilenmesi gerekiyorsa özür dilemeye hazır olduklarını söyledi.




Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Tunceli Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongrede konuşan Başbakan Davutoğlu, AK Parti iktidarının Türkiye’de konuşulan bütün diller ve lehçeler üzerindeki ipoteği kaldırdığını söyledi. Davutoğlu, “Bu ülkenin evlatları birbirinden ayrıştırılamaz, koparılamaz. Eski Türkiye’de sadece Dersim değil, bütün Türkiye ızdırap yaşadı. Yeni Türkiye bir inşa faaliyetidir demiştik. Şimdi bunun temellerini dokumak için Anadolu’nun her bir yerinde sefere çıktık. Her yerde aynı dilde konuşuyoruz. Önce birbirimizi anlayacağız, helalleşeceğiz, bir yanlışlık varsa devlet adına bunu yapacağız, özür dilenmesi gerekiyorsa özür dileyeceğiz. Evet o yıllardaki devlet anlayışı dolayısıyla bütün vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Hiçbir şey o dönemde yapıldığı gibi insanları çıban yerine koyarak yapılmaz. O dönemde Tunceli’yi ’adam etmek’ uğruna geldiler, baskılar düzenlediler. Biz milleti adam etmek yerine milletine hizmet eden bir devlet anlayışını ikame etmek için varız. O eski düşünce neydi kendisinden olmayanlara bir şekilde çeki düzen veriliyordu. Biz bir daha bu topraklarda tehdit anlayışına müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkede birçok baskı yaşandı. Bütün o birikimi AK Parti kadroları yola çıkarken hepsini al aşağı ettik. Bir gönül seferberliğine çıktık. Önce OHAL’i ardından DGM’yi kaldırdık. Türkiye’de konuşulan bütün diller, lehçeler üzerindeki ipoteği kaldırdık. Hapishanelerde Türkçe bilmediği için oğluyla konuşmak isteyen annelere tercüman götürülüyordu. Biz bunları kaldırdık. Bu milletin her bir ferdinden destek almadan kimse hiçbir şeye hükmedemeyecek. Bunların en iyi anlatıldığı yer Dersim olduğu için burayı tercih ettik. Hepimiz bu ülkenin çocukları olarak eşit vatandaşlık hakkından istifade edeceğiz” dedi.


“BİZ YARA DEŞMİYOR, YARALI GÖNÜLLERİ SARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Gittikleri hiçbir yeri yabancı görmediklerini belirten Başbakan Davutoğlu, gönül diliyle konuştuklarını ve her yöredeki insanlarla kucaklaştıklarını söyledi. Başbakan Davutoğlu, “Bu ziyaretlerin temel felsefesi Türkiye’nin her yerine gidip her vatandaş ile kucaklaşma aşkıdır. Biz gönül diliyle konuşuyoruz. Gittiğimiz yere yabancı gibi gitmeyiz, muhatap olduğumuz kardeşlerimizin gözlerinin içine bakarak gönül diliyle konuşuruz. Dersim biziz biz Dersimiz. Eğer Dersim’in gönlünde bir yara varsa onu sarmak önce bize düşer. Onun için tepki aldık. Birileri çıktı ‘eski yaraları niye deşiyorsunuz’ dedi. Biz de ‘biz yara deşmiyoruz yaralı gönülleri sarmaya çalışıyoruz’ dedik. Bizim yolumuz Horasan erenlerinin sözcüsü olan Şeyh Edebali yoludur, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ biz bunu yapıyoruz. İnsanı yaşatıyoruz ki devletimiz milletimizle buluşsun ve devletimiz yaşasın” şeklinde konuştu.

“AL BAYRAK İLE AK PARTİ BAYRAĞINI BİRLİKTE DALGALANDIRACAĞIZ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında partilerinin üyelerine seslenerek, Türk bayrağı ile AK Parti bayrağını her yerde birlikte dalgalandıracaklarını söyledi. Davutoğlu, “Biz Türkiye’nin her yerinde kim ne derse desin, o al bayrağı ve AK Parti bayrağını birlikte dalgalandıracağız. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin de yegane teminatı AK Parti hükümetidir. Bazıları orta Anadolu’da var diğer yerlerde yok, bazıları sahilde var ama diğer yerlerde yok, bazıları güneydoğuda var başka yerde yok. Ama bir parti bayrağı var ki Türkiye’nin her yerinde dalgalanıyor” diye konuştu.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “12 yıldır bütün dünyada yer eden AK Parti dava bayrağını indirmek için geçen sene birileri büyük komplo kurdu. Tekrar eski Türkiye’nin vesayeti devam etsin diye bir takım provokasyonlar yapıldı. Gezi Parkı, 17 Aralık ve Kobani olaylarında biz hep milletimize sığındık. Şimdi biz yeni Türkiye’nin inşası için 2015 seçimlerini aynı kararlılıkla yürüteceğiz, bu millet üzerinde oynanan oyunları bozmak için çözüm sürecini kararlılıkla sürdürmek bunu yürüteceğiz. Kim ne engel çıkarırsa çıkarsın, çözüm süreci devam edecek, Alevi kardeşlerimizle gönül birlikteliğimiz devam edecektir. Bütün bu yaraların sarılabilmesi, gönül bağlarının yeniden kurulması için Alevi Sünni kardeşliğini ikame etmek ve fitne tohumlarını engellemek için ne gerekiyorsa hepsini yapacağız. Yeni Türkiye yeni bir kararlılıkla yola çıkmıştır. Biz sizlere güveniyoruz. İnşallah 2015 Haziran’da sizlerden çok güzel hediyeler bekliyoruz. Bizim Tunceli için çok güzel müjdelerimiz var. 2015 yılında AK Parti bayrağını Tunceli’de dalgalandıracağınıza güveniyoruz.”









KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER