ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ocak 2014 Çarşamba 12:22

Davutoğlu: Aynaya nasıl bakacaklar?

Davutoğlu: Aynaya nasıl bakacaklar?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kritik Cenevre-2 Konferansı öncesi TRT'ye konuştu.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kritik Cenevre-2 Konferansı öncesinde, Suriye'deki dehşet görüntülerin yer aldığı raporun yayınlanmasıyla ilgili olarak, "Bu zulmü gözardı edenler, aynaya nasıl bakacaklar" dedi. Davutoğlu, "Ümit ederim Rusya bu sefer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin üyesi olarak ahlaki sorumluluğu çerçevesinde bu meseleye daha ciddi eğilir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Suriye politikasının ahlaklı temellere dayandığının da ortaya çıktığını söyleyen Davutoğlu, dehşet görüntülerin yer aldığı raporun yayınlanmasından sonra konuya hiç değinmeyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN GÜNDEMİNDE YOK"

"Dünyayı titreten sarsan fotoğraflar yayınlandı Sayın Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yok... Sonra 'bir gün sabah kalktık ve Suriye yönetimi ile düşman olduk' diye eminim bundan sonra tekrar etmeye tekerlemeyi devam edecek. Peki ama bütün dünyayı sarsan bu fotoğraflar ile ilgili sizin düşünceniz nedir" diye Kılıçdaroğlu'na soran Davutoğlu, "Bu zulmü gözardı edenler, aynaya nasıl bakacaklar" dedi.

RUSYA, İRAN VE BM KÜVENLiK KONSEYI'NE MESAJLAR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Rusya, İran ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne de mesajları vardı.

Suriye'de gerçeklerin hiçbir tereddüte mahal bırakmaksızın fotoğraflarla ortaya konulduğunu belirten Davutoğlu, "Ümit ederim Rusya bu sefer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin üyesi olarak ahlaki sorumluluğu çerçevesinde bu meseleye daha ciddi eğilir. Rusya'da, İran'da da bu belgeler bir yankı bulur. Aksi takdirde bu suçlar şimdi cezasız kalır, şimdi gözardı edilirse dünyada işlenmeye devam eder"dedi.

"İSPATLAR, DELLiLER AÇIK BiR ŞEKiLDE TEZAHÜR ETTI"

Davutoğlu, gerçeğin üzerine örtmeye çalışacak olanlara da dikkati çekerek,

"Kimyasal silah saldırısında olduğu gibi yine şüphe uyandırmak isteyen açıklamalar yapılabilir. Ama bir şeyin, bir gerçeğin üzeri örtülemez. 55 bin foto karesi var ve bu katliamların işlenmis olduğu bütün gerçekliği ile ortaya kondu. İspatlar, delliler açık bir şekilde tezahür etti. Dolayısıyla kimsenin bunu saptırmasına imkan yok" diye konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER