ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Eylül 2014 Cumartesi 15:13

Davutoğlu: 'Ahi Evran’ın torunlarıyız'

Davutoğlu: Ahi Evranın torunlarıyız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Elimiz her yere ulaşacak çünkü biz Ahi Evran’ın torunlarıyız, Moğolların torunları değiliz” dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ahilik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek kutlamalara katılmak üzere saat 10.20'da helikopterle Kırşehir'e geldi.

Helilopterle Ahi Stadı'na gelen Davutoğlu'nu Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ile diğer protokol üyeleri karşıladı.

BİTLİS'TE ŞEHİT OLAN HAREKATÇILAR İÇİN RAHMET DİLEDİ

Davutoğlu, Ahi Evran Külliyesi'ndeki 27. Ahilik Haftası töreninde, dün Bitlis-Diyarbakır yolunda göreve giderken hayatını kaybeden üç özel harekatçı için Allah'tan rahmet diledi ve alandakilerden Fatiha okumalarını istedi.

İki yıl önce Kırşehir'e geldiğinde yaptığı konuşmada Kırşehir için "medeniyetimizin tohum şehri" ifadesini kullandığını anımsatan Davutoğlu, 62. Hükümet'in tohumu Türk siyasetine atıldığında bu şehirde, tohum şehrinde vatandaşlarla buluşmayı arzu ettiğini söyledi.

"BİZİM IÇIN HERŞEYİN BAŞLANGICI O AHLAKTIR"

Ahi Evran'ın ahlakını anlamayanların, sadece iktisadi ahlakı anlamamakla kalmayacağını, anı zamanda siyasi ahlakı da şahsi ahlakı da devlet ahlakını da anlayamayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Bizim için herşeyin başlangıcı o ahlaktır. Ahi Evran'ı anlamayanlar, bu topraklara nüfuz etmiş kültürümüzü, şahsiyetimize nüfuz etmiş ahlakımızı, zihnimize nüfuz etmiş olan ilmimizi anlayamazlar. Eğer bir tek şahsın şahsiyetinde, serüveninde bütün bir milletimizin ruhunu keşfetmek mümkün olsaydı o kişiye gidin Ahi Evran'ı anlayın derdik" dedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER