ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Haziran 2013 Perşembe 14:35

Darbelerin yasal kılıfı 35. Madde değişiyor

Darbelerin yasal kılıfı 35. Madde değişiyor

TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini değiştiren tasarı Meclis'e sunuldu


Hükümet, Türk Silahlı Kuvvetler İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini değiştirmek amacıyla kanun tasarısı hazırladı. Tasarının TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Hükümet, darbelerin “yasal kılıfı” sayılan TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesindeki ’Cumhuriyet’i korumak ve kollamak vazifesini” yeniden düzenleyecek. TSK yeni düzenlemeyle ‘ülkeyi’ koruyacak. Teklif TBMM'ye sunulacak.

MADDENİN ŞU ANKİ HALİ

Askeri darbelere dayanak teşkil eden Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi şöyle:

"Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır." 

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesiyle ilgili hazırlanan teklifin bugün TBMM Başkanlığı’na sunulduğunu söyledi.

Bekir Bozdağ, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Topluluğu 2. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’nde yaptığı açıklamada, 35. Maddenin tamamen kaldırılmayacağını, sadece bir değişiklik yapılacağını dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetler İç Hizmet Kanunu'nun 35. Maddesi'nde, “Silahlı Kuvvetlerin vazifesi, Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır.” ifadesi yer alıyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER