ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Aralık 2014 Perşembe 09:46

Çürük raporlu olanlar da yasada

Çürük raporlu olanlar da yasada

Yüzbinlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlik düzenlemesi dün sabaha karşı TBMM’de yasalaştırılırken, son dakika değişikliği ile sağlık sorunlarından dolayı çürüğe çıkanların da kapsama alınması sürpriz yarattı.


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çürüklerin bu haktan yararlanmasını, “Ana amaç şu; evladı veya çevresindekiler, kimisi soruyor, diyor ki: ‘Askerlik yaptın mı?’ Onlara herhâlde şu cevabı vermek biraz zor geliyor: ‘Engelliyim’ veya ‘özürlüyüm’ veya ‘çürük raporu aldığımdan dolayı askere gidemiyorum’ demek istemiyor” sözleriyle açıkladı. Yılmaz şunları söyledi:

* ASKER SAYIMIZ 624 BİN 618: TSK’nın profesyonel personel toplamı 223 bin 812. Erbaş ve er yükümlü olan personel sayısı ise 400 bin 806. Toplam askerî personel sayımız 624 bin 618. Yani profesyonel, yaklaşık üçte 1’inden fazla tutuyor.

* TSK ‘MÜMKÜNSE ÇIKARMAYIN’ DEDİ: Bakanlar Kurulu’nda yapılmış olan değerlendirmede silahlı kuvvetlerimiz, ‘Öncelikle bedelli askerlik çıkmasa daha iyi olur’ diyor. Çok net olarak, ‘Çıkmasa daha iyi olur ama toplumsal bir gerçek de var. Eğer böyle bir talep de olacaksa o hâlde sizden ricamız, isteğimiz şudur ki: Mümkün olduğu kadar yaş düşük olmasın, bedel de çok düşük olmasın. Yaş düşük olursa çok kimse katılır, bizim ihtiyacımızdaki o destekleme oranı düşer. Bedel düşük olduğunda o zaman da daha fazla kişinin başvurması mümkün olur, o zaman da bizim ihtiyaçlarımız. Mümkünse çıkarmayın ama illaki toplumsal ihtiyaçları da dikkate alarak Bakanlar Kurulunda bir değerlendirme yapacaksanız yani çok fazla bedel düşmesin, çok fazla da yaş düşmesin ama bunun yanında bir de şeyi dikkate alırsanız çok uygun olur’ dedi.

* VAZİFE BAŞINDA ÖLENLER ŞEHİTTİR: Diyarbakır’daki teröristlerce katledilen astsubayla ilgili... Bununla ilgili incelemeler devam ediyor. Vazifesini yaparken ölen her kimse bizim için şehittir, onu çok net olarak söyleyeyim.

* KIZ ARKADAŞI TERKETMİŞ: Şanlıurfa Ceylanpınar Boztepe Hudut Karakolu’nda meydana gelen ve üç erbaş, erin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili iki erbaş eri vurduktan sonra intihar ettiği anlaşılan Umut Aslan’ın kayıtlarında herhangi bir olumsuz tespit bulunmamaktadır. Nöbet mahallinde bulunan cep telefonunda olaydan önce kız arkadaşı tarafından terk edildiğine dair bir mesaj bulunduğu bilgisi alınmıştır.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER