ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2014 Perşembe 15:06

Cumhurun reisi Erdoğan yemin etti

Cumhurun reisi Erdoğan yemin etti

Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de Yemin törenine katılarak resmen görevine başladı.


Meclis, saat 14.00'te olağanüstü toplandı. Halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, TBMM'de ant içerek resmen görevine başladı.

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Çiçek'in başkanlığında olağanüstü toplananan TBMM Genel Kurulu'nda mazbatasını aldı.

Erdoğan böyle yemin etti (iZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!)

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile Şeref Kapısı'ndan TBMM Genel Kurulu Salonu'na geçti. Şeref Kapısı önünde Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı TBMM Başkanı Cemil Çiçek karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Çiçek'in başkanlığında olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda mazbatasını aldıktan sonra ant içerek, görevine başladı.

 ERDOĞAN'DAN ASKERE İLK SELAMLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreni için Meclis'e geldi. Recep Tayyip Erdoğan Meclis'teki yemin töreni için evinden çıktı. Meclis'in önünde AK Parti Ayşenur Bahçekapılı karşıladı. Erdoğan'a A tipi protokol uygulandı ve Erdoğan askere selam verdi.

Erdoğan'ı komşuları uğurladı

ERDOĞAN'I HEM HAVADAN HEM DE KARADAN İZLEYECEK

Şahin, Erdoğan'ın Keçiören'deki evinden TBMM'ye, oradan da Çankaya Köşkü'ne kadar adım adım, her anının TRT'nin tüm haber kanallarından, TRT 1, TRT Haber, TRT Şeş ve TRT Avaz'dan canlı yayınla aktarılacağını söyledi. Şahin, motosikletli kameramanlar aracılığıyla, bizzat Erdoğan'ın konvoyunun içinden, helikopterle de havadan canlı yayın yapılacağını açıkladı.

PROGRAM ŞÖYLE;

13:45: Karşılama töreni (TBMM)
14:10: Mazbata teslimi ve Cumhurbaşkanlığı yemin töreni (TBMM)
14:40: Uğurlama töreni (TBMM)
15:00: Çelenk koyma töreni (Anıtkabir)
16:30: Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi'nin (Erdoğan ve Emine Erdoğan) 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve Sayın Hanımefendi tarafından resmi törenle karşılanmaları (Çankaya Köşkü)
16:45: Başbaşa görüşme (Çankaya Köşkü)
17:00: Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni (Çankaya Köşkü)
17:40: 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e Devlet Şeref Madalyası tevcihi (Çankaya Köşkü)
17:45: 11. Cumhurbaşkanı ve Sayın Hanımefendi'nin Çankaya Köşkü'nden resmi törenle uğurlanmaları (Çankaya Köşkü)
18:00: Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi'nin teşrifleriyle düzenlenecek resepsiyon (Çankaya Köşkü)
19:30: Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi tarafından tören için ülkemize gelen yabancı ülke heyet başkanları onuruna verilecek akşam yemeği 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER